Bake se prepao za svoja primanja – Povukao zahtjev za isplaćivanje plaća na ruke crnoslistašima

PRO Oglas

Predrag Kožul, predsjedavajući Kluba zastupnika HDZ-a BiH u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine je povukao Prijedlog izmjena Zakona o financiranju institucija Bosne i Hercegovine, javlja FTV.

Ovaj prijedlog bi se odnosio na isplatu plaća u gotovini osobama s crne liste SAD-a, nakon što su im računi blokirani. Kožul je obavještenje da povlači ovaj zakon uputio predsjedavajućem Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojši Radmanoviću prije dva dana, a jučer je zaprimljeno u Parlamentu, navodi FTV.

Nije obrazložio razloge povlačenja. Suština izmjena koje je predložio HDZ-ov parlamentarac jeste da se službenicima državne vlasti omogući ono što je nedavno omogućeno službenicima vlasti Republike Srpske, a to je da im se plaća daje u gotovini.

Takav slučaj je sa Kožulovim stranačkim kolegom, zamjenikom predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Marinkom Čavarom, članicom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Cvijanović (SNSD) i predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom (SNSD). Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu se usprotivilo ovom prijedlogu te je poručilo da ovakav čin predstavlja nastojanje da se “izbjegne provedba sankcija”. “Podrška ovakvim aktivnostima i sankcioniranim subjektima povlači za sobom potencijalne posljedice”, glasila je jasna poruka.

Ono što je u normalnim, demokratskim i uspješnim državama svijeta nezamislivo, u Bosni i Hercegovini je svakodnevica. Teško da bilo koga tko iole poznaje prigode u BiH može iznenaditi bilo što u društveno-političkom životu jer narodi i žitelji ove žabokrečine već tridesetak godina žive u istinskoj tragikomediji. Samo što je iz godine u godinu sve više tragedije, a sve manje komedije.

Ove godine dobili smo čitav niz novih činova te tragedije, a možda je i najtragičniji onaj koji su povukle vlasti iz Republike Srpske kada su omogućili da se tamošnjim dužnosnicima omogući isplata plaća i naknada ‘na ruke’, odnosno u gotovini. Ono protiv čega se država godinama bori, što se strogo kažnjava, u RS-u je zbog sankcija koje su pogodile brojne pojedince postalo zakonito.

Nije trebalo dugo čekati da se u partnerski im HDZ BiH sjeti sličnih rješenja. Njih zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Predrag Kožul predložio izmjene zakona kojima će se omogućiti isplata plaća dužnosnicima koje su sankcionirale Sjedinjene Američke Države, pa imaju velikih problema u radu s bankama.

Kožul je sada povukao prijedlog, vjerojatno nakon oštrih kritika SAD-a. Reklo bi se ‘probali, nije prošlo’.

OTPOR.Media

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk