Bakirova hanuma brani Osmicu: To je junak i više puta nagrađivani policajac, dobar čovjek

PRO Oglas

Supruga šefa SDA Sebija Izetbegović stala je u obranu uhićenog Osmana Mehmedagića Osmice.

Osmica je uhićen zbog nelegalnog prisluškivanja zajedno sa predsjednikom Suda BiH Rankom Debevcem i trenutno se nalazi u zatvoru.

“Osman Mehmedagić jedan je od heroja obrane Bosne i Hercegovine. Pravi borac. Junak u svakoj situaciji koja ga je zadesila. Jednostavno hrabar čovjek. Težak posao mu suđen i u miru. Baš težak posao u kojemu mnogima smeta. Nikada u našim susretima nije spomenuo svoj posao, nikada se žalio na probleme u poslu, nikad ni o kome ružnu riječ rekao, a vjerojatno svašta znao. Stabilan i pouzdan”, kaže Izetbegović.

Inače, Osmica je kućni prijatelj bračnog para i prema mnogima – njihov privatni paraobavještajac.

“Nikad se nije požalio da ga nešto boli, a znam da ga mora boljeti jer znam kakvog su nam ga donijeli u bolnicu, u srpnju 1992. godine kad je ranjen PAM-om, u kritično teškom stanju. Sedam sati smo operirali, pa još nekoliko operacija nakon toga.

Izdržati će Osman i ovo, ako Bog da, opet izaći čist od laži i kleveta, a lažovi i opsjenari će nastaviti da lažu i pakuju afere svakome tko im smeta jer oni polaze od sebe: lopovi misle da svi drugi kradu, lažovi misle da svi drugi lažu, vlasnici lažnih diploma svoju sramotu prebacuju na one koji su zakonski sve stekli, izdajnici se tješe da su i drugi izdajnici, oni koji prisluškuju bez naloga misle da i drugi to rade i tako u nedogled”, navela je Izetbegović.

Ona kaže da je Osmica za nju nagrađivani policajac sve dok se ne dokaže drugačije.

Dok god bjelodano jasno i bez ikakve sumnje ne dokažu nešto drugo, Osman Mehmedagić je junak i više puta nagrađivani policajac, dobar čovjek. Ako slučajno dokažu da je uradio nešto loše i to ću prihvatiti, jer pravda se prihvatiti mora i svi moramo poštovati odluke suda. Ipak, znajući njega, vjerujem da ćemo ga ponovo dočekati kao i prošli put kad smo napravili ovu fotografiju”, navela je Izetbegović.

Raport.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk