Bakirova stranka SDA propada ko kauč, članovi traže nove garniture!

PRO Oglas

Ministar untrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara je reagirao na odluku načelnika Općine Novi Grad Sarajevo Semira Efendića da napusti Stranku demokratske akcije (SDA).

Smatra kako će kadar SDA i dalje odlaziti zbog mnogobrojnih problema.

“Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, koji je kao nositelj liste za Kanton Sarajevo osvojio ogroman broj glasova kao kadar SDA, danas je pod pritiskom politike nepotizma, korupcije, mita, laži, lopovluka i čega sve ne, odlučio napustiti SDA. Efendić je krenuo stopama svih onih odvažnih kadrova SDA kojima su legitimitet davali građani na izborima, a ne stranački vrh. Osipanje se neće zaustaviti sa Semirom Efendićem”, napisao je Čampara.

Vođa stranke čini upravo suprotno od onoga što je Alija Izetbegović zagovarao i suština je u njihovoj pogrešnoj percepciji.

“U ovu borbu krenuli smo zajedno prije nešto više od godinu. Htjeli smo bolju SDA, onu koja će dati šansu mladim, obrazovanim, sposobnim ljudima, htjeli smo popravljati stanje radom, ali zbog bolesne ambicije dio ljudi iz vrha stranke, koji su o tome donosili odluke, to nije vidio kao ispravan put. Njihova percepcija ispravnog već godinama urušava SDA. Zbog njihove pogrešne percepcije i politika SDA je krenula putem koji je sušta suprotnost od principa koje je zagovarao rahmetli Alija Izetbegović”, naveo je on.

Odlazak sposobnih kadrova je dovelo do loših rezultata koje je SDA ostvarila na izborima.

“SDA je istjerala recimo Konakovića, mene, Musića i mnoge druge sposobne kadrove, a sada i Efendića. Njihovo vođenje politike dovelo ih je do potopa na posljednjim lokalnim izborima u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Bihaću i svim drugim većim centrima, izgubili su sada i Novi Grad kao jedinu bazu u Sarajevu koje im život znači i za koje su bili spremni trgovati i državom”, objasnio je on.

Podržao je Efendića i čestitao mu na odluci.

“Semir je često bio hrabar više od onog što je dozvoljavala Centrala SDA, koja je njegovala jednoumlje i poltronstvo. Ogolio je jedno učmalo stanje unutar SDA objavom snimka afere ‘Asim’ i time ohrabrio mnoge koji su nakon toga konačno počeli biti svoji, a ne raznih ‘braca i seka’. Čestitam mu i na ovoj hrabroj odluci. Siguran sam da ćemo u vremenu koje slijedi uspješno surađivati. Najbolje tek dolazi”, zaključio je Čampara.

Klix.ba

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO