BANOŽIĆ: Bez glasa naroda nastavlja se izgradnja reciklažnog centra na Trnu!

PRO Oglas

Na 15. sjednici Gradskoj vijeća Širokog Brijega vijećnica Antonija Banožić je predlažila da se predviđena druga točka dnevnog reda: “Prijedlog odluke o davanju zemljišta na korištenje Javnom komunalnom poduzeću Čistoća” povuče sa dnevnog reda sjednice.

“Razlog tomu je činjenica da se ovom odlukom poduzeću Čistoća dodjeljuje na korištenje zemljište veličine gotovo 5000 metara četvornih za izgradnju reciklažnog centra na području katastarske općine Dobrkovići odnosno na lokaciji u blizini poduzeća FEAL na Trnu. Budući da o izgradnji reciklažnog centra na navedenoj lokaciji nije provedena javna rasprava smatram da se nisu ni stekli uvjeti da o ovoj točci danas raspravljamo. Smatram da se u ovakvo bitnim stvarima kao što je formiranje reciklažnog centra mora čuti glas žitelja Širokog Brijega, a posebno mještana Trna i Dobrkovića u čijem dvorištu će biti taj reciklažni centar” – istaknula je vijećnica Banožić na 15. sjednici Gradskoj vijeća Širokog Brijega.

Izdana građevinska i lokacijska dozvola

Šef Službe za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar Vjekoslav Draškić je naveo kako je za navedeni prostor izdana građevinska i lokacijska dozvola ali ništa nije rekao o tome zašto o izgradnji reciklažnog centra nije provedena javna rasprava.

Samo troje vijećnika glasalo za povlačenje točke dnevnog reda

Potom su vijećnici glasali i samo njih troje od prisutnih 22 je glasalo da se navedena točka dnevnog reda povuče dok se ne čuje glas naroda (Antonija Banožić, Dragan Rezić i Dalibor Ravić), dok su ostali prisutni vijećnici (HDZ BiH i HSP dr. Ante Starčević) bili protiv povlačenja navedene točke.

Apolitični demokrat Andrija Kraljević

Ova tema je u kasnijoj raspravi posebno pogodila i pomoćnika gradonačelnika Andriju Kraljevića koji je gorljivo zagovarao projekt izgradnje reciklažnog centra koji se kako kaže priprema 20 godina, ali ni on nije znao reći je li provedena javna rasprava. Posebno je iznenadilo (čak i gradonačelnika Miru Kraljevića) kada je Andrija Kraljević rekao kako njega ne zanima politika niti politikanstvo. Andrija Kraljević kao pravi demokrat je čak predlagao kažnjavanje vijećnika zbog uznemiravanja građana jer isti govore protiv izgradnje reciklažnog centra.

Protiv izgradnje reciklažnog centra su samo ‘džabalebare’

Šlag na tortu je izlaganje predsjednika mjesne zajednice Trn Marinka Jelića koji je rekao kako Trnjani s kojima je on pričao nemaju ništa protiv izgradnje reciklažnog centra, a ako iz tog reciklažnog centra bude smrdilo on će prvi tražiti obustavu rada. Jelić je također istaknuo kako se o gradnji reciklažnog centra bune jedino šetači koji kako kaže džabalebare.

Uz potporu vijećnika HDZ-a BiH dodijeljeno zemljište za reciklažni centar

Prilikom glasanja svi vijećnici HDZ-a BiH su podržali izgradnju reciklažnog centra. Znači Gradska uprava Širokog Brijega uz potporu vijećnika HDZ BiH provodi samovolju i bez ikakvog pitanja žitelja Širokog Brijega, posebice Trnjana i Dobrkovićana gradi reciklažni centar sa pretovarnom stanicom. Zemljani radovi i ogradni zid su već sačinjeni, a ubrzo se očekuju intenzivniji radovi na navedenoj parceli. Hoće li Gradska uprava uspjeti u provedbi samovolje pri izgradnji reciklažnog centra na lokaciji stotinjak metara od poduzeća FEAL u srcu Trna vrijeme će pokazati.

Zdenka Bošnjak / OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO