BiH BOT: Hoćemo li opet hapsit ambasadora – dva su pala je li treći na redu?

PRO Oglas

Nema kleptometra koji može precizno izmjeriti nivo korupcije u BiH, od glave do repa, iako s onom Briselskom trenutno nema šansi da se bilo tko usporedi.

Kradu predsjednici, kradu ministri, kradu birokrati, kradu privatnici, kradu državni radnici, kradu doktori….

Ovdje kradu Srbi, kradu Hrvati, kradu Bošnjaci, kradu Ostali a bome kradu i Gostujući.

Kradu socijaldemokrate, kradu nacionalisti, kradu hodže, imami popovi i fratri, kradu ateisti.

Onda se mi pitamo kada će nam biti bolje.

Biće, biće jednog dana iznenada

A kako je trend trenutni na ambasadore, hoće li se i ovaj zakačit onako “slučajno u prolazu”

Pisalo se nekad:

ISTRAGA IZ ŠVICARSKE O NESTANKU MILIJUNA EURA DOVELA DO LAGUMDŽIJE!?

…. Početkom kolovoza 2008. godina iznajmljen je privatni avion kojim su iz Hrvatske, iz Pule, u Cirih odletjeli Husein Hasibović, Jasna Bešlagić i Zlatko Lagumdžija. Njihov odlazak u Švicarsku poklapa se sa datumom otvaranja privatnih računa u švicarskoj banci. Ista trojka je istim avionom kasnije sletjela u Sarajevo, za šta postoje pisani tragovi u dokumentima sarajevskog Međunarodnog aerodroma.

… Prilikom izlaska iz aviona i sa aerodroma, u rukama su nosili nekoliko plastičnih vrećica. Šta se u njima nalazilo, nije teško pretpostaviti, ali je teško dokazati. Prema zasada nepotvrđenim podacima, švicarski i bh. istražitelji provjeravaju i postojanje računa koji je Zlatko Lagumdžija otvorio u jednoj banci u Luksemburgu. Saznanja švicarskog istražitelja o tokovima pranja novca potvrdila je i u svojoj izjavi datoj ovdašnjim policijsko – sudskim organima i direktorica Bošnjačkog instituta Amina Rizvanbegović – Džuvić, koja je potvrdila da na račune Instituta nikad nije uplaćena nijedna marka, euro ili franak iz Švicarske.

… Zanimljivo je da je Lagumdžija još prije dvije godine, u listopadu 2010. godine, branio način raspodjele Zulfikarpašićeve imovine. Tada je u studiju Federalne televizije iz kojeg je emitirana emisija 60 minuta pred kamerama mahao dokumentom za koji je tvrdio kako se radi o testamentu Adila Zulfikarpašića.

No, provjerili smo i sa njemačkog jezika preveli što piše na prvoj strani tog dokumenta. Riječ je o bračnom ugovoru, a ne o testamentu između Zulfikarpašića i njegove supruge Tatjane, a bračni ugovor se, prema zakonima BiH, ne može tretirati testamentom…..

ISTRAGA IZ ŠVICARSKE O NESTANKU MILIJUNA EURA DOVELA DO LAGUMDŽIJE!?

UPRAVA I MENADŽMENT BOŠNJAČKI INSTITUT

FONDACIJA ADILA ZULFIKARPAŠIĆA UPRAVU ČINE DIREKTOR, PREDSJEDNIK, ZAMJENIK PREDSJEDNIKA, TAJNIK I ČLANOVI UPRAVNOG ODBORA.


Vaš BiH BOT

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO