BiH BOT upoznao “brata” Amir Gross Kabirija na izložbi u Dvorima Klovićevim

PRO Oglas

Nitko nikada nije osporio da je Amir Gross Kabiri velemajstor iluzije, dekoracije i specifične boemštine, tako da ni ovaj put zaista nemam što za prigovorit , iako iskreno počev od cvijeća u čašama pa do kolačića MTA za Bota je sve bilo “DejaVu” – već viđeno.

Da li su se na otvorenju izložbe skupili boemi, čini mi se da nisu. Da li su se skupili poznavatelji “umjetnosti”, vjerujte da nisu. Sve zvanice su same od sebe bili interesantne puzzle iz Amirove kutije u proslavi 76.godina državnosti Izraela u Zagrebu.

Hajde što je u Mostaru Amir postavio “izmišljenu zastavu MTA” – kažu eUropljani to je tamo na onom divljem Zapadnom Balkanu gdje svaka igra svaka dobija, ali zaista sam bila šokirana kada je centaralna zastava, u Dvorima Klovićevim između državnih zastava R. Hrvatske i Izraela, jedne eUropske članice, a druge “naj naj naj ponosnije Države” bila ona crna, Amirova MTA.

I samo da kažem, sve je bilo u skladu, jer što to ima Izrael svoje da prikazat može, pa slavi svoje 76 g postojanje umjetničkim djelima autora koji s Izraelom veze nemaju – a ni Izraela na mapi nije bilo, tako to kod njih ide, uzmi tuđe i prikaži kao svoje.

Ali, nije to ni Botov, a ni naš problem. Eto ih tamo, nek im Amir sada u Zagrebu vlada.

Međutim saznadoh nešto što s Vama podijelit hoću.

Znate svi i čuli ste da je s Amirom Gross Kabiri u BiH došao i “njegov” brat, koji također gostuje u Mostaru i koji je zaposlen, direktor komercijale, u Amirovoj Aluminij Industriji.

Noć prije službene proslave u Klovićevim Dvorima u Hotelu, bio je bio pripremljen “domjenak” za ono baš izabrano društvo, i na stolu ugledah iznad tanjira Eldar Gross Kabiri. Tu mi već čudno bilo, jer znam da je Amir sam pričao da je nakon nekih problema, otišao rabinu i rabin mu dodao ovo Gross, inače je rođenjem samo Amir Kabiri. I pomislih, možda je došlo do tiskarske greške, međutim… Tu mi onako kroz uši prođe, hello Eldar, pa malo iza toga hello Ildar, ono da poludiš, misliš dobro ti nije, štipaš se, misliš sanjaš i zapitaš se tko je taj čovjek, Amirov brat, tko je Ildar, kad ga znamo kao Eldar?

Ildar Kamalov rođen je 1990 godine u Almaty Kazahstanu, majka mu je umrla kada je imao 14 g i ostao je sam da živi s ocem koji je bio alkoholičar. Imao je teško djetinjstvo, morao je da nauči da kuha za sebe. Amir Kabiri dok još nije postao predsjednikom Fondacije MTA /koje umjetnine su postavljenje u Klovićevim Dvorima i koje su zaostavština njegovog djeda Mansura Tamira Abraham i koju je njegova majka zajedno s bratom naslijedila, bavio se, a nakon neuspješnog pokušaja studiranja u SAD-u, obiteljskim poslom. Amir je trgovao je pšenicom, šećerom, naftom po bivšim zemljama SSSR-a a najviše u Kazahstanu gdje je znao da boravi i više mjeseci.

Pretpostavljam da je tada sebi u dalekom Kahzastanu pronašao, mladića od 16 godina, kojeg je zavolio kao toplog, mislim srce Amirovo je toplo i veliko, BRATA Ildara, kojeg je poveo sa sobom u Izrael na učenje jezika, školovanje….

Kasnorođeni brat nekadašnji Ildar Kazhastanac tako u Izraelu postade Eldar, Izraelac. Nakon boravka i završetka “high school” u Tel Avivu, je sada kao Eldar sa svojim bratom Amirom u 21 g preselio u Pariz, gdje je tada i Amir boravio.

Eldar je u Parizu napokon ispunio svoje snove, na koje snove su najveći utjecaj imale francuske poslastice koje je vidio prvi put u životu – znate ono kroasan, folovi golovi. Počeo je tako, pored bogatog i važnog brata Amira, da privatno radi za jednu američku obitelj bez djece i zahvaljujući njima u svojoj 22. godini započeo je sa satovima kuhanja što je rezultiralo “diplomama” dvije međunarodne škole kulinarstva /prevedi skupi kurs kuhanja/ u Parizu.

Kasnije je sticao iskustvo radom u restoranima, od Brazila do Brisela. U BiH je 2023.g predstavljen kao slastičar – Cheef Eldar Kabiri u Hotelu Hills Sarajevo.

Do Zagreba je Bot morao put proći , da bi Vama prenio ovu priču o dva brata S SRETNIM ZAVRŠETKOM, što bi rekli najvažniji je ipak onaj Happy End svršetak.

I tako, što ti je sudbina, izgubi se iz Ildarovog života Kahzastan, zamjeni ga Izrael, a on postade Francuz, pa je malo Ildar Kamalov Francuz, a malo Eldar Kabiri Izraelac, slastičar na radu i mjestu komercijalista u Aluminij Industriji d.o.o Mostar, kod brata Amira isto takog stručnjaka za aluminijsku industriju.

Iladar Kamalov je rođen kao sin jedne majke i oca na jednoj tpčki svijeta, a tko zna što se sve u Izraelu može, ipak su oni “prvaci u raznim tehnologijama”, kad mogu meso na printerima praviti, valjda ga tamo ponovo Amirovoj majci rodiše, postade Eldar Kabiri i za brata Amiru dodijeliše.

Sad i u Zagrebu opet neko novo rođenje, pa na sve postade Eldar GROSS Kabiri.

Ako Vas što više interesira možete pronaći Eldara Kabiri na društvenim mrežama, i on nekad KAO BRACO MU RATUJE, ZASTAVE PRIKAZUJE, jedino što na bracu povukao nije – ne prijeti i oko cionizma mudro šuti – mudar ex Kazhastanac.

Dalje ni bih, a mogla bi… tko zna možda se i nastavi….

Eto Bosanci i Hercegovci moji razmislite tko Vam po zemlji hodi i koga Amir Kabiri DOVODI!

Video: i brat, provjereni stručnjak u industriji aluminijuma:

Vaš BiH BOT

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO