BILO IM MALO – Ovih 13 predstavnika u Domu naroda FBiH podnijelo zahtjeve za “bijeli kruh”

PRO Oglas

U Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine 13 predstavnika iz saziva (2018-2022.) podnijelo je zahtjev za “bijeli kruh

Oni bi u narednih godinu dana trebali primati mjesečne naknade u iznosu plaće koju su imali tijekom mandata. Te plaće su bile od 2.700 KM do 3.000 KM.

Duvnjak će novac podijeliti

-Predstavnici koji su podnijeli zahtjev za naknadu plaće nakon prestanka javne funkcije su Zvonko Marić, Senad Ahmetović, Alisa Hajdarović, Jasmin Duvnjak, Hadis Jusić, Edina Abdić Pleho, Rasim Kantarević, Rasim Pajić, Elvis Živković, Sejad Tatarin, Nikica Bosnić i Mirela Trepanić-Grbešić – rekao je za Faktor Izmir Hadžiavdić, tajnik Doma naroda FBiH.

Treba napomenuti kako je delegat Jasmin Duvnjak podnio zahtjev za “bijeli kruh” kako bi novac podijelio u humanitarne svrhe, a na godišnjem nivou radi se o nekih 36.000 KM.

Duvnjak se 2014. godine odrekao “bijelog kruha” i tada je novac ostao u proračunu FBiH, a ovaj put se operedjelio da novac usmjeri u različite humanitarno-socijalne svrhe i društveno-korisne programe.

Ramo Isak, predstavnik iz prošlog saziva Doma naroda FBiH se odrekao “bijelog kruha”.

Nemoralna visoka naknada

-S obzirom na to da po isteku mandata u Domu naroda Parlamenta FBiH svi predstavnici imaju zakonsko pravo na tzv. “bijeli kruh” u visini jednogodišnje parlamentarne plaće (više od 30 tisuća KM), smatram da je u vremenu kada imamo veliki broj nezaposlenih građana, inflaciju, niske mirovine i plaće, ovako visoka naknada nakon prestanka javne funkcije totalno nemoralna i da je prihvaćanje iste politička neodgovornost – napisao je ranije na svom Facebook profilu Isak.

Inače, naknada plaće nakon prestanka javne dužnosti za izabrane dužnosnike definirana je članom 11. Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti FBiH.

Faktor.ba

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO