Biskupi iz BiH pozvali “kolege” da se “ne glupiraju” u mjesecima koji slijede do izbora

PRO Oglas

Biskupi iz Bosne i Hercegovine pozvali su u četvrtak nakon svog redovitog okupljanja na Biskupskoj konferenciji sve aktere na razborito ponašanje u mjesecima koji slijede do izbora kao i na poticanje sloge i dijaloga.

Na redovitom zasjedanju BK BiH održanom u Banjoj Luci usvojena je izjava u kojoj se svi pa tako i vjernici potiču da svojim djelovanjem doprinesu smirivanju napetosti i poticanju dijaloga.

“Biskupi pozivaju sve na društvenu odgovornost i potiču na razboritost i mir u predizborno vrijeme i odgovorno sudjelovanje na izborima i pravodobnu registraciju (za glasanje)”, stoji u izjavi.

Vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić izrijekom je na konferenciji za novinstvo pozvao i medije da doprinesu smirivanju napetosti odgovornim djelovanjem.

“Pozivam vas da nastavite djelovati širenjem sloge, dijaloga i solidarnosti među ljudima”, kazao je monsinjor Vukšić dok je banjolučki biskup Franjo Komarica istaknuo kako je jedini stvarni put naprijed u sadašnjem okruženju biti konstruktivan i doprinositi dobru za sve ljude i zajednice.

Kazao je kako su biskupi u BiH uvijek bili dosljedni na tom putu te je podsjetio kako o tome može osobno svjedočiti nakon 37 godina biskupske ali i 50 godina svećeničke službe.

“Bili smo vjerodostojni u provedbi onoga što je zadaća Crkve”, kazao je biskup Komarica koji će u petak na blagdan sv. Bonaventure, zaštitnika banjolučke katedrale i biskupije, predvoditi euharistijsko slavlje kojim će se ujedno obilježiti njegov zlatni jubilej odnosno pola stoljeća svećeničkog djelovanja.

Tim je povodom poručio kako su radost i nada, žalost i tjeskoba svih ljudi našeg vremena istodobno na srcu onih koji su kršćani te da biskupi nikada nisu gledali samo na članove svojih zajednica nego su kroz solidarnost i milosrđe pomagali svima.

“Ako je Bogu stalo do čovjeka kao njegove slike onda i nama treba biti itekako stalo”, kazao je biskup Komarica.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO