Bivši direktor “Konjuha” osuđen na pet godina zatvora zbog zloupotrebe položaja i ovlasti

PRO Oglas

Kantonalni sud u Tuzli je, po optužnici Kantonalnog tužiteljstva Tuzlanskog kantona, donio i objavio osuđujuću prvostupanjsku i nepravosnažnu presudu za Eldina Brčaninovića iz Živinica, bivšeg direktora firme “Konjuh” d.d. Živinice, zbog produženog krivičnog djela zloupotreba položaja i ovlasti i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od pet godina, priopćeno je danas iz Tužiteljstva TK.

Brčaninoviću se, po pravosnažnosti presude, izriče i sigurnosna mjera zabrane obavljanja dužnosti ili funkcije direktora u privatnim ili javnim poduzećima, ustanovama ili organima u BiH u trajanju od pet godina.

Podsjećamo, Brčaninović se optužnicom ovog tužiteljstva tereti da je kao direktor i odgovorna osoba u firmi “Konjuh” Živinice zloupotrijebio ovlasti, postupao suprotno interesima službe i “Konjuha” i suprotno propisima koji su ga obavezivali na zakonito, savjesno i odgovorno poslovanje, piše “Slobodna Bosna”.

Navodi se da je Brčaninović firmi “BH Pelete” d.o.o Živinice, u kojoj je bio jedan od osnivača i s kojom je “Konjuh” imao zaključene ugovore o poslovnom odnosu, u dvije radnje koje mu se optužnicom stavljaju na teret, pribavio imovinsku korist u iznosu od oko 474.000 KM.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO