BLAMAŽA!!! Ministrica Ružica Mikulić “izgubila kompas” i želi preko lažnih anketa poniziti Roditeljska vijeća

PRO Oglas

Prosvjetni djelatnicu u školama ŽZH napokon su dobili Kolektivni ugovorom. Ali kao što smo već i pisali, priča nije gotova!

Iako su djeca u školu krenula po uobičajenim rasporedom održavanja nastave, sada se nameće tema nadoknade, o čemu bi odluku trebalo donijeti Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa dok su tu još neki uvjeti koje su u međuvremenu zatražili roditelji iz Roditeljskih vijeća Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg, Gimnazija Antuna Branka Šimića Grude, Gimnazija fra Grge Martića Posušje, Gimnazija Ljubuški, Srednja strukovna škola Široki Brijeg, Srednja strukovna škola Posušje.

Roditeljska vijeća jasna su poručila kako DJECU NEĆE SLATI U ŠKOLU SUBOTOM, niti će to podržati kao sustav nadoknade nastave. Predložili su da se takav način nadoknade i ne razmatra, nego da se ide u smjeru eventualnog smanjenja planiranog gradiva na razumni(ji) obim.

Nakon potpisivanja Kolektivnog ugovora, Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama ŽZH se javno obratio roditeljima i Roditeljskim vijećima, te su im pružili podršku u njihovu zahtjevu.

“Bilo bi logično da sudjelujemo u izradi kalendara nadoknade nastave, ali odbili smo takav rasplet događaja iz navedenih razloga (link komplete objave iznad). Tijekom štrajka upozoravali smo da nam je vrijeme neprijatelj, ali reakcija je bila onakva kakva je bila. To je razlog zašto ne želimo snositi odgovornost za propušteno i u potpunosti PODRŽAVAMO VIJEĆA RODITELJA U NJIHOVIM ZAHTJEVIMA KOJE SU UPUTILI PREMA MINISTARSTVU OBRAZOVANJA VEZANO ZA NADOKNADU NASTAVE!

Naša je obveza postupiti onako kako nam poslodavac naredi, ali Ministarstvo obrazovanja nije poslodavac učenicima i roditeljima i MORA uzeti u obzir zahtjeve roditeljskih vijeća osnovnih i srednjih škola. Radi se o puno vijeća, puno roditelja, puno njihove djece. Mora se naći pošten model „spašavanja“ nastavne godine, a mi učitelji stavljamo se na puno raspolaganje svojim učenicima!” – između ostalog kazali su u svom obraćanju iz Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama ŽZH.

Situacija se u međuvremenu zbog traljavosti i zaigranosti ministrice Ružice Mikulić i njenih pomoćnika zakomplicirala toliko, da su odlučili na dan 20. veljače 2023.g. poslati jedan “Upitnik” roditeljima, ali ne bilo kakav, nego online upitnik s kojim oni mogu doslovno manipulirati, naštimati odgovore koji njima najbolje odgovaraju i sve to do kraja dana (20.veljače 2023 g.) da se roditelji izjasne, i tako odluku prezentirati javnosti kako su odlučili “roditelji”!

Odgovorno kao portala OTPOR.Media tvrdimo kako objektivno postoji mogućnost da su ovakve online ankete lako namještene u interesu onoga tko ih radi, a pogotovo u ovom kratkom roku od nekoliko sati koliko je dato roditeljima da odluče, a ta ista online anketa neće u tom vremenu doći do njih 80%, dok će lažne e-mail adrese umjesto 80% roditelja odlučiti upravo ono što želi Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa na čijem je čelu Ružica Mikulić koja se dokazala i pokazala kroz razne “igrice” za vrijeme ovog štrajka u školama na području ŽZH, pa tako i izrade ovakvih bitnih tema preko online anketa.

Sjetimo se samo ONLINE i OFLINE nastave prije par godina gdje su utukli tolike novce na sustav koji je bio živa smijurija, a u kojemu se SUM Mostar “dobro okrenuo”, samo se na žalost kod nas to nekako brzo zaboravlja!

A jedna od tih “igrica” je upravo i ova gdje se pokušava javno diskreditirati sva navedena Roditeljska vijeća škola ŽZH, a koja su ju preduhitrila već ranije i uz pomoć roditelja koje predstavljaju donijeli odluku koju su joj poslali, kao i cjelokupnoj javnosti na uvid prezentirali.

Ministrice imali ste vremena, ali ovako omalovažavati predstavnike roditelja jer niste zadovoljni njihovim stavom je jako glupo od Vas i onih Vaših pomoćnika koji su Vam sugerirali ovakvo nešto jer niste imali pametniji način!

Mili Marušić / OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO