Bolesni zastupnik u izraelskom Knessetu: Gazu treba spaliti. Tamo je 100.000 ljudi, moramo ih eliminirati

PRO Oglas

Nissim Vaturi, zastupnik u izraelskom Knessetu i član krajnje desnog Likuda, ponovio je svoj poziv na spaljivanje Gaze samo dan prije nego što će se Izrael suočiti sa saslušanjem u Haagu zbog optužbi za genocid u Gazi, piše The Times of Israel.

Govoreći za radio Hakol Baramah, Vaturi je naveo kako ne žali zbog objave na X-u iz studenog u kojoj je poručio: “Spalite Gazu odmah.” Objava je izazvala široko osudu i zbog nje je Vaturiju privremeno zabranjen pristup Facebooku.


“Stojim iza svojih riječi. Bolje je spaliti zgrade nego žrtvovati vojnike. Tamo nema nevinih”, kazao je sada Vaturi, koji obnaša i dužnost potpredsjednika Knesseta. Dodao je kako su izraelske obrambene snage (IDF) do sada uspjele evakuirati nedužne civile iz sjeverne Gaze.

“Ostalo je sto tisuća ljudi. Nemam milosti za one koji su još tamo. Moramo ih eliminirati”, istaknuo je. Jedan od argumenata koji je Južnoafrička Republika navela u svojoj tužbi protiv Izraela jest taj da Izraelci nisu djelovali kako bi kaznili one koji potiču genocid.

Južnoafrička Republika je navela dugi popis izjava visokih izraelskih dužnosnika, uključujući i Vaturijevu, za koje je tvrdila kako su dokaz da Jeruzalem namjerava provesti genocid u Gazi.

OTPOR.Media

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk