Još rubrika

  Brozović i njegov otac izazvali pomutnju u Interu

  PRO Oglas

  Poznato je to da 29-godišnjem Marcelu Brozoviću u ljeto 2022. godine istječe ugovor s Interom, aktualnim talijanskim prvakom. No isto tako zna se da Brozović i njegov menadžer (otac Ivan, op.a.) još nisu dogovorili uvjete novog ugovora.

  Kako vrijeme prolazi, ostaje dojam da Brozović neće produžiti ugovor, a s druge strane klub je doveden u tešku situaciju jer ima financijskih problema i ne može si priuštiti da mu takav igrač besplatno pobjegne. Koliko god to zataškavali, u klubu je zbog Brozovića i ‘tvrdih pregovora’ nastala pomutnja…

  Naime, prema Transfermarktu, Brozovićeva vrijednost trenutačno iznosi čak 40 milijuna eura, a otprije je poznato da su interes – za igrača koji dominira u veznom redu i poznat je kao radilica – pokazali neki veliki klubovi.

  Navodno je u pregovorima zapelo upravo oko plaće jer Brozović i njegov otac tražili su povišicu, ali u klubu za tako nešto ne žele ni čuti. Prema pisanju talijanskih medija, Brozović trenutačno zarađuje oko četiri milijuna eura po sezoni, a nagađa se da je za novi četverogodišnji ugovor postavio iznos od 30 milijuna eura (7,5 milijuna eura po sezoni!). I tu dolazimo do ključnog dijela jer čelnici Intera su mu navodno, nakon nekoliko sastanaka, ponudili šest milijuna eura po sezoni, čime bi postao jedan od najbolje plaćenih hrvatskih sportaša.

  Kako će završiti cijela ova zavrzlama, nitko ne zna, ali zbog puno upita morao se o Brozoviću oglasiti i direktor Intera Beppe Marotta.

  ‘Iskreno se nadam da će ostati i produžiti ugovor. Uvjeren sam da će se to dogoditi jer znam da je sretan ovdje. Nije lako pronaći klubove koji mu mogu dati ono što mu je Inter ponudio’, pomalo samouvjereno kazao je Marotta, nakon čega su mnogi zaključili da je to mogao reći puno službenije.

  Te riječi dovoljno govore. U Interu su očito uvjereni da takav ugovor nijedan klub ne može ponuditi hrvatskom veznjaku, a s druge strane kockaju se jer bi im mogao pobjeći – besplatno. Dakle do zimskog prijelaznog roka ‘slučaj Brozović’ moraju pod hitno riješiti.

  Sve to prate klubovi koji su i ranije pokazali interes za Hrvata, kao što su moćni PSG, kojem takav igrač treba u veznom redu, zatim Tottenham, koji je nedavno preuzeo bivši Brozovićev trener iz Intera Antonio Conte, a već duže vrijeme prate ga i velikani poput Manchester Uniteda, Real Madrida…

  Dakle Brozović ima slatke brige i dovodi čelnike Intera u jako težak položaj. On i njegov otac se kockaju i čini se da su došli do ključne točke. I na ruku im idu i samouvjerene izjave direktora Intera Marotte.

  Tportal

  POSLJEDNJE OBJAVLJENO

  PRO Oglas