Budimir: Široki Brijeg je idealna stanica za seniorski početak

PRO Oglas

U press salonu na Pecari u ponedjeljak točno u podne svečano je predstavljen novi trener NK Široki Brijeg Marijan Budimir koji će povesti Plavo-bijele u novu sezonu.

Na konferenciji za medije uz novog trenera javnosti se obratio i sportski direktor Slavko Brekalo.

– Izuzetno smo sretni i zadovoljni što ovdje možemo predstaviti našega novog trenera gosp. Marijana Budimira, jednog od najperspektivnijih mladih stručnjaka na ovim prostorima. Našem novom treneru gosp. Budimiru i njegovom stručnom stožeru želim mnogo uspjeha u radu, kazao je Slavko Brekalo.

Budimir u Široki Brijeg stiže nakon ostvarenih sjajnih rezultata na klupi juniorske momčadi HNK Hajduk Split. Već danas u klupskom kampu „Musa-Karačić“ u 17 sati održat će prozivku i povesti momčad na prvom treningu.

– Nakon što sam napravio sve u juniorskom nogometu, osvojili sve trofeje u Hrvatskoj, a onda stiglo i do finala Lige prvaka, rezultata koji će teško netko nadmašiti na ovim prostorima, došlo je vrijeme za iskorak u seniorskom nogometu. Široki Brijeg je idealna stanica za taj iskorak. Ovo je veliki i trofejni klub na ovim prostorima, istaknuo je na predstavljanju novi trener Širokog Brijega

Novi trener Plavo-bijelih dolazi na temelju dogovorene suradnje dvaju klubova.

– Dolazak Budimira prvi je čin dogovorene suradnje Širokog Brijega i Hajduka koja će biti formalizirana u sljedećem razdoblju. Uz razmjenu trenerskog i igračkog osoblja, suradnja će obuhvaćati i razmjenu iskustava te produbljivanje odnosa između dvaju kolektiva. Poseban naglasak bit će stavljen i na trenersku edukaciju između Škola nogometa NK Široki Brijeg i Akademije HNK Hajduk „Luka Kaliterna“, otkrio je Brekalo.

Stručni stožer novoga trenera Marijana Budimira činit će pomoćni treneri Marko Sičić i Wagner Santos Lago, kondicijski trener Mislav Juričević i trener vratara Nenad Džidić.

– Dolazimo raditi i svi zajedno napredovati, kako igrači tako i treneri. Zanima me samo kolektivni uspjeh. Želimo stabilizirati posao i napraviti iskorak za dalje, rekao je Budimir i poručio kako svi igrači mogu napredovati.

– Kod mene svaki igrač može napredovati, neovisno o njegovom broju godina. Svi imaju istu polaznu točku. U dogovoru sa sportskim direktorom radim na pojačanjima. Sigurno će biti i odlazaka i dolazaka. Vrlo dobro znamo što nam treba i vjerujem kako ćemo odraditi kvalitetan posao, zaključio je Budimir.

NK Široki Brijeg

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO