Cheerleading novi Olimpijski sport

PRO Oglas

Na 138. sjednici Međunarodnog Olimpijskog odbora u Tokiju izglasano je primanje Svjetskog cheerleading saveza (International Cheer Union) u punopravno članstvo MOO-a.

Cheerleading sport sada ispunjava sve uvijete za iduće ljetne Olimpijske igre koje se 2024. godine trebaju održati u Parizu.

Ova vijest je dočekana sa velikim oduševljenjem diljem svijeta jer cheerleading sport broji čak 116 nacionalnih federacija te milijune sportaša, a već odavno nosi titulu jednog od najmasovnijih sportova na svijetu.

Podsjećamo da je cheerleading sport u Bosni i Hercegovini krenuo iz Širokog Brijega 2009. godine kada je tadašnja srednjoškolka Srednje prometne škole u Širokom Brijegu Nikolina Čolak pokrenula cheerleading skupinu koja se kasnije razvila u današnji Hrvatski cheerleading klub Široki.

Nikolina Čolak sadašnja je predsjednica Cheerleading saveza Bosne i Hercegovine te je prije svega 9 mjeseci uvela cheerleading sport u Olimpijski odbor Bosne i Hercegovine kao neolimpijski sport, a sada ju čeka i još jedno, a to je i upisivanje cheerleading sporta kao olimpijskog sporta u Olimpijskom odboru Bosne i Hercegovine. Zbog svog rada na razvoju ovog sporta postala je članica komisije žene i sport Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine kao najmlađa sportašica do sada.

OTPOR.Media

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

PRO Oglas