“CIGANLUK ŽEŠĆI” – Crnogorsko kulturno društvo pokrenulo kampanju protiv podjela pa Rome obukli u komunalna odjela

PRO Oglas

Crnogorska kulturna mreža pokrenula je novi projekat “Crna Gora bez podjela”, a uz to su objavili plakat u kojem se svi nalaze u svojim narodnim nošnjama, osim Roma. Njih su obukli u narandžasta odjela za komunalne radnike.

Objavljene su fotografije naroda koji žive u Crnoj Gori i svi se nalaze u svojim narodnim nošnjama u vidu jeleka, dimija, zlatnih toka i slično. Svi osim Roma, koji su obučeni u komunalna odjela.

Nakon što su fotografije objavljene, kampanja je očekivano naišla na negativne reakcije u javnosti, međutim ovo udruženje ne smatra da bi trebalo objaviti javnu ispriku. Što više, oni se na društvenim mrežama raspravljaju sa onima koji ukazuju na njihovo uvredljivo ponašanje.

“Da poručimo svim europatriotama da kampanja nema nijednog donatora. Postoje neke stvari koje se rade iz uvjerenja i želje za doprinos društvenoj zajednici”, njihov je odgovor na jednu od kritika.

Ovakvo stereotipno i rasističko ponašanje prema Romima definitivno nije moguće logično opravdati, no ispravka greške i isprike je najmanje što su iz udruženja mogli učiniti.

Klix.ba

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO