Cijeli život krivo jedete čokoladu

PRO Oglas

Omiljena slastica koju, prema stručnjacima, često konzumiramo na pogrešan način je čokolada. Jedno istraživanje je dokazalo da možda cijeli život jedemo čokoladu na način koji nije ispravan. U anketi u kojoj je sudjelovalo 78 ispitanika, većina je izjavila da čokoladu čuva u hladnjaku prije konzumacije. To je potpuno pogrešno jer je optimalna temperatura za čuvanje čokolade 18 Celzijevih stupnjeva. Na toj temperaturi, čokolada otkriva svoj pravi i puni okus.

Preporuka stručnjaka je da uzimamo kockice čokolade koje se tope u ustima, te da je nikako ne žvačemo. Kada se čokolada polagano topi u ustima, svi okusni receptori mogu prepoznati note maslaca i pravi okus čokolade. Preporučuje se konzumacija čokolade u jutarnjim satima, između 9 i 11 sati.

Tko bi rekao

“Čokolada je poslastica s kompleksnim okusom. Ako je konzumiramo ujutro i prije podneva, može čak biti i grickalica koja nam pomaže da nastavimo raditi s puno energije. Na taj način smanjujemo osjećaj gladi do ručka”, istaknula je Natali Alibrandi, voditeljica znanstvenog tima koji se bavi hranom i pićem sa sjedištem u Londonu i Nizozemskoj.

Preporuka stručnjaka je da čokoladu konzumiramo u malim količinama kako bismo izbjegli prekomjerno stimuliranje receptora. Također je korisno kombinirati je s drugim namirnicama. Na primjer, mliječna ili bijela čokolada dobro se kombiniraju s gorkim namirnicama. Studija objavljena u časopisu “The Journal of Nutrition” sugerira da konzumacija čokolade može pomoći u smanjenju razine kolesterola.

Znanstvenici s Harvarda ističu da pijenje dvije šalice tople čokolade tijekom dana može održati naš mozak zdravim i poboljšati pamćenje kod starijih osoba. Čokolada potiče protok krvi u određenim dijelovima mozga.

Klik.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk