ČOLINA: Probat ćemo objediniti titule iz zadnje dvije godine

PRO Oglas

Pripreme prošlosezonskog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine, ljubuškog Izviđača, su počele u ponedjeljak večer treningom u gradskoj sportskoj dvorani, dok je jutro kasnije stručni stožer Skauta odradio testiranja rukometaša u teretani.

Prvu pripremnu utakmicu Ljubušaci će igrati protiv Metkovića u gostima 8. kolovoza, zatim slijedi gostovanje Trogiru 13. kolovoza. Potom vikend iza toga slijedi turnir u Sarajevu na kojem će igrati Gorenje, Nexe, Vardar, Borac, Izviđač i Vogošća. Već 28. kolovoza je na rasporedu jednodnevni turnir u Ljubuškom gdje će snage odmjeriti Metković, Kaštela, Trogir i Izviđač. Vikend poslije slijedi drugi memorijalni turnir “Edhem Sirćo” u Visokom čiji je prvi pobjednik upravo Izviđač. Ljubušaci će u Visokom igrati i ovoga ljeta, a osim njih potvrđeno je sudjelovanje Metaloplastike, Osijeka i domaćina visočke Bosne.

Fokus Skauta će biti na pripremi za europski nastup. Izviđač će se u 1. kolu Kupa EHF susresti sa austrijskim Linzom koji je prošle sezone zauzeo 6. mjesto u tamošnjoj ligi. Prva utakmica je na rasporedu 10. rujna u Austriji dok je uzvrat 17. rujna u Ljubuškom.

– Mi smo tu u povlaštenom statusu jer smo nositelji, uzvrat se igra u Ljubuškom, ali sigurno da je Linz tu ipak favorit. Ozbiljna su ekipa sa braćom Hermann koji su bili reprezentativci Austrije petnaestak godina. To je iskusna ekipa koja nije puno mijenjala i biće sigurno veliki podvig ukoliko uspijemo proći. Mi ćemo se koncentrirati na to da odradimo što bolju pripremu za njih i sigurno ćemo nastojati napuniti našu dvoranu do posljednjeg mjesta kako bi probali nešto napraviti. Tako ćemo krenuti u ovu sezonu, a biće nam odgođeno prvo kolo Premijer lige, govori trener Toni Čolina uz napomenu da je i start Premijer lige raspoređen za 10. rujna.

Skauti će odigrati oko 11 pripremnih utakmica, a raspolagat će sličnim sastavom kao prošle sezone. Jedine promjene su odlazak Amira Muhovića, koji je još zimus potpisao ugovor na četiri godine sa Celjem te dolazak pivota Međugorja, Mateja Ljubića.

– Popunili smo neke pozicije sa momcima iz omladinskog pogona koji će činiti drugu ekipu. Ako se netko nametne sigurno da će biti priključen prvoj ekipi. Godinu smo stariji, iskusniji i sigurno da ćemo biti puno pametniji nego prošle sezone, da ćemo uzimati svaku utakmicu kao da je zadnja i graditi svoju priču, kaže Čolina koji je o eventualnim novim pojačanjima dodao:

– Svaki trener sanja o pojačanjima, tako i ja. Vidjet ćemo još kroz pripremni period, možda bude jedno ili dva imena, ali dok ne bude, ne možemo o tome pričati.

Ambicije će biti najveće moguće u domaćim natjecanjima.

– Kao i uvijek, idemo prema prvenstvu i prema Kupu, probat ćemo objediniti zadnje dvije godine, zaključio je Toni Čolina.

Podsjećamo, Izviđač je prošle sezone osvojio Kup BiH, a pretprošle titulu prvaka BiH.

Odak i Primorac još u posebnom režimu

Skauti nisu kompletni na startu priprema jer još vuku probleme iz prošle sezone.

– Imamo problema sa povredama na startu, čekamo da se oporavi Filip Odak koji radi rehabilitaciju kuka, dok je Nikola Primorac je u skoro završnoj fazi oporavka i uskoro bi trebao biti spreman za rukometne treninge. Tako da se nadam da će se njih dvojica priključiti u rujnu i listopadu, izjavio je Čolina.

Ersan Bijedić / Dnevni.ba

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO