Ćorić: U hodu sve moramo podignuti na viši nivo

PRO Oglas

Najkraću moguću stanku između dva prvenstva su imali nogometaši Posušja, čije se natjecanje u Prvoj ligi FBiH završilo posljednje pa su poslije stanke od samo 10 dana nastavili sa pripremom za Premijer ligu.

Psihološki osjećaj da se sve odvija jako brzo pojačava sigurno i činjenica da su Posušaci samo prije dvije godine bili u Drugoj ligi FBiH Jug te da su imali munjevit uspon do elitnog bh. nogometnog ranga.

– Prebrzo je sve došlo, radimo neke stvari ubrzano. Igrači nisu imali dovoljno odmora. Uspjeli smo to djelomice kompenzirati kroz posljednja dva – tri kola u Prvoj ligi jer je sve bilo praktički riješeno pa smo mogli kombinirati sastav i pomalo odmarati neke iskusnije igrače. Koliko – toliko smo ublažili rizik od ozljeda. U hodu rješavamo dosta stvari, a sve moramo dići na viši nivo jer je to najboljih 12 klubova u državi, govori trener Denis Ćorić.

Ekipa je ovih dana u pripremi na Kupresu.

– Na Kupresu radimo već na taktičkim stvarima. Imamo još dvije utakmice do početka prvenstva, sa Tomislavom u srijedu i sa Šibenikom u subotu. Onda ulazimo u zadnji tjedan i finalizaciju priprema. Nadam se da ćemo spremni dočekati prvenstvo iako je nama to stvarno sve prebrzo stiglo, napominje trener Posušaka.

Dosad su odigrali dvije utakmice, protiv Zrinjskog (poraz 2:1) i Hrvatskog Dragovoljca (pobjeda od 4:3).

– Rezultat je tu bio u drugom planu, bitno je da se nitko nije ozlijedio i da po tom pitanju nema nikakvih problema. Najviše me raduje da smo bili trkački dosta dobri jer je iza nas period dosta teških treninga. Slijedi nam uigravanje i taktički dio. Imamo dosta vremena da to istreniramo i spremni uđemo u natjecanje.

Ćorić je isticao da su mu za Premijer ligu potrebna pojačanja.

– Doveli smo dosta mladih kao što su Lauš, Božić, Šuta, Begić, Perunica…, ali i pojačanja kao što je Krišto koji može igrati na više pozicija i dat će nam dimenziju više. Zadržali smo kostur ekipe. Gledat ćemo da dovedemo još jednog – dva igrača prema našim financijskim mogućnostima. Nećemo se zalijetati sigurno i nismo klub koji može dovoditi kapitalce. To će biti igrači kojima će Posušje biti odskočna daska i koje ćemo pokušati uklopiti sa našim kosturom ekipe, istaknuo je Denis Ćorić.

Igrat ćemo dobar nogomet

Za Posušje kao povratnika u Premijer ligu, cilj je jasan.

– Vjerujem da možemo ispuniti cilj, a to je opstanak u ligi što neće biti nimalo lako, ali sam uvjeren da ćemo igrati dobar nogomet, smatra Ćorić.

Raspored ne shvatamo tragično

Posušaci imaju težak raspored, otvaraju sa Veležom u Mostaru, a u prvih pet kola će igrati tri utakmice sa ekipama koje nastupaju u Europi.

– To ne shvatamo tragično, drago mi je da igramo s takvim klubovima, idemo se s njima “potući” za svaki bod. U svakom slučaju sa svima igramo. Znamo što nam je raditi, tu je 7-8 ekipa koje su starosjedioci u ligi, dok ćemo mi sa Rudarom, Leotarom, Radnikom… kojima je budžet tu negdje sa nama, boriti se za opstanak. A od velikana što uhvatimo. A vjerujem da možemo i da ćemo svima biti “tvrd orah”. Idemo uživati u svemu ovome i pokušati uzeti koji bod protiv ovih velikana, najavio je Ćorić.

Dnevni.ba

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

PRO Oglas