Cristiano Ronaldo srušio još jedan rekord

PRO Oglas

Nogometna reprezentacija Portugala pred svojim se navijačima u 8. kolu kvalifikacija za plasman na SP 2022. godine očekivano lako obračunala s nedoraslim Luksemburgom 5:0, a Cristiano Ronaldo iskoristio je ovaj ‘trening susret’ kako bi poboljšao svoju statistiku i oborio još pokoji rekord.


Pobjeda Portugala bila je očekivana, a Cristiano Ronaldo je već u 13. minuti zabio svoj drugi gol na utakmici. Istina, i za 1:0 i za 2:0 zabio je iz penala, ali svaki se gol broji… Nakon toga su još zabili Bruno Fernandes i Joao Palhinha, a utakmicu je u 87. minuti hat-trickom zatvorio Cristiano Ronaldo.

Ovime je Ronaldo stigao do 794 zabijena gola u seniorskoj konkurenciji (klubovi i reprezentacija), već je neko vrijeme usamljen na vrhu najboljeg strijelca svih vremena, legendarni Pele ostao je na 757 službeno priznatih golova. Možemo samo zamisliti kakva će proslava biti kad Ronaldo stigle do 800. gola. A to bi se moglo dogoditi vrlo brzo…

No, protiv Luksemburga je Ronaldo ipak stigao do još jednog rekorda, onog po broju zabijenih hat-trickova u dresu reprezentacije. Inače je Luksemburg ‘stara mušterija’, zabio im je ukupno 10 golova, niti jednoj reprezentaciji nije utrpao više… Sigurni smo da je ljubav obostrana.

No, vratimo se novom rekordu. Bio je ovo ukupno deseti hat-trick Cristiana Ronalda u dresu Portugala i 58. u karijeri i desetog za reprezentaciju. Točnije, za Portugal je Ronaldo čak osam puta završavao utakmicu s tri zabijena gola, a dva puta je (protiv Andore i Litve) zabio četiri gola.

Tako je od jučer Cristiano Ronaldo jedini nogometaš na svijetu koji je deset puta zabijao hat-trick za nacionalnu momčad. Iza njega su na devet hat-trickova ostali Sven Rydell (Švedska) i Ali Mabkhout (UAE) koji još uvijek igra i aktivna je ‘prijetnja’ Ronaldovom rekordu. No, realnije je za očekivati da će Ronaldo prije utrpati još koji hat-trick, nego što će ga Mabkhout dostići…

Tportal

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

PRO Oglas