Dinamo bi se iduće sezone mogao direktno plasirati u skupine LP-a

PRO Oglas

Dinamo čekaju nove kvalifikacije u Ligi prvaka, a hrvatski prvak će zbog lošeg koeficijenta lige ponovno krenuti od drugog pretkola. Bit će to po svemu jedna od najvažnijih sezona u Dinamovoj povijesti, a posebno se to odnosi na nastupe Plavih u Europi.

Podsjetimo, od sezone 2024./25. starta “super Liga prvaka”, koja će se u većoj mjeri igrati po ligaškom sustavu i u kojoj ćemo na tjednoj bazi gledati više utakmica i najvećih derbija. Za plasman u tu Ligu prvaka bit će puno veća financijska premija nego dosad. Dinamo bi ove sezone od Lige prvaka mogao zaraditi 27 milijuna eura prije nego što odigra prvu utakmicu, a za sezonu nakon te procjenjuje se da bi svaki klub u grupnoj fazi trebao zaraditi barem 40 milijuna eura.

Dinamo mora navijati protiv dva kluba

U toj Ligi prvaka naći će se 36 klubova, a sjajna je vijest da bi Dinamo mogao izboriti direktan plasman u grupnu fazu za najveću novčanu nagradu u svojoj povijesti. Podsjetimo, samo klubovi iz deset najjačih liga imaju garantirano mjesto u grupnoj fazi.

HNL nije ni blizu tog ranga, ali bi Dinamo mogao uzeti mjesto zagarantirano klubu s najboljim koeficijentom izvan tih deset liga. Važno je napomenuti, piše profesor Tomislav Globan, da će to vrijediti samo ako Ligu prvaka iduće sezone osvoji klub koji plasman u nju bude osigurao i preko nacionalnog prvenstva, za što postoji vrlo velika vjerojatnost.

Dinamo će morati braniti svoj koeficijent, ali i navijati iduće sezone protiv Šahtara i Basela, jedina dva kluba koja su trenutno iznad njega po navedenom kriteriju. U slučaju da oni ne osvoje prvenstvo Ukrajine odnosno Švicarske, neće moći igrati takozvani champions path u kvalifikacijama.

Time bi Dinamo, u slučaju da obrani titulu prvaka Hrvatske i da ga netko ispod njega ne prestigne po europskom koeficijentu, zaradio direktan plasman u grupnu fazu Lige prvaka prvi put u povijesti, i to u sezoni kada takvim uspjehom može napraviti veću razliku nad domaćom konkurencijom nego ikad u povijesti.

Index.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk