Dodik iskušava Lijanovićeve fore da sa 100 KM kupuje glasače!

PRO Oglas

Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je najavio kako će mladi, penzioneri i branitelji u Republici Srpskoj dobiti jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 KM.

“Da se osigura jednokratna podrška, prije svega mladima od 18 do 30 godina u iznosu od 100 KM, a koje treba isplatiti do kraja trećeg kvartala ove godine. Braniteljima i penzionerima također po 100 KM”, najavio je nakon današnje sjednice Predsjedništva SNSD-a u Banjoj Luci.

Dodik je naglasio kako će za isplatu ove pomoći iz proračuna biti potrebno 50 milijuna KM. Govoreći o tome zašto je donijeta ovakva odluka, izjavio da se time želi pomoći mladima da, kako je rekao, mogu kupiti knjige za školu i fakultet, a da branitelji i penzioneri mogu kupiti ogrjev za predstojeću zimu.

Ovakva odluka vladajućih u Republici Srpskoj donesena je nekoliko mjeseci uoči Općih izbora koji su raspisani za 2. listopad. Ovakvu financijsku pomoć davala je i vlast u Srbiji 2020., također u izbornoj godini. S obzirom na to, ovakav potez je i dio predizbornih aktivnosti.

Dodik je danas poručio da je protiv prolongiranja Općih izbora. Za podsjetiti je predsjednik HDZ-a Dragan Čović, koalicijski partner SNSD-a, smatra da nema uvjeta za održavanje izbora, jer nisu dogovorene izmjene Izbornog zakona.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO