Dodik se došao jadati “tatici” Aci, on mu rekao da odraste i da se vrati “mamici” BiH i tamo se bori za RS!

PRO Oglas

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u petak u Beogradu sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, a tijekom razgovora dvojica sugovornika ocijenili su da su mir i stabilnost od ključnog značaja za cijelu regiju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako je priopćeno iz Ureda srbijanskog predsjednika, Dodik je istakao da se “protiv entiteta Republike Srpske i srpskog naroda u BiH vodi besprizorna politička i medijska kampanja, ne samo u Sarajevu, već i u brojnim zapadnim centrima moći”.

“Kao primer za to, Milorad Dodik je ukazao na obilježavanje dana Republike Srpske i najbrutalnije uvrede koje su tim povodom uslijedile iz Sarajeva i iz usta mnogih zapadnih političara, a koji su običan događaj na kome su nazočile regularne i legalne policijske snage Republike Srpske predstavili kao prijetnju miru, dok stvarno ugrožavanje mira od Zelenih beretki, i njihovo okupljanje u Sarajevu i Bužimu, nisu ni spomenuli”, navodi se u priopćenju.

Dodaje se da je Dodik je naglasio da je “srpskom narodu gotovo nemoguće da se izbori za pravdu i dosljedno provođenje Dejtonskog sporazuma zbog jednostranog i pristranog pristupa, prije svega Sjedinjenih Američkih Država.”

Predsjednik Srbije Vučić je ocijenio da su sankcije SAD-a protiv Milorada Dodika i drugih službenika Republike Srpske “užasan presedan”, te da jedino mogu da donesu katastrofalne posljedice po razvoj odnosa između tri naroda i dva entiteta u BiH, ali i šire, u cijeloj regiji.

“Sankcije su uvijek donosile samo problem, a nikada rješenje”, dodao je Vučić.

U priopćenju se također ističe da je “imajući u vidu težinu pozicije cjelokupnog srpskog naroda, a posebno neprimjerene i nepravedne pritiske koji se provode protiv Republike Srpske i njenog rukovodstva”, predsjednik Srbije Vučić zamolio Dodika i sve političke snage u Republici Srpskoj da sudjeluju u radu institucija u BiH” i na najbolji način štite interese srpskog naroda i RS”.

Vučić je istakao da je svaka odluka na rukovodstvu RS-a, ali da i Dodika i sve političke predstavnike u RS moli da razmotre njegov prijedlog jer je, kako je kazao, jasno da neki “politički činitelji koji suštinski ugrožavaju stabilnost cijele regije, neistinama i insinuacijama, krivicu pokušavaju da prebace na srpski narod i RS”.

“Moja molba predsjedniku Dodiku i svim političkim faktorima u RS nije zahtjev da se sa bilo čim usuglase, ili za bilo što glasaju, naprotiv, moja molba je da sto gdje treba da sjede predstavnici RS ne bude prazan i da se na najbolji mogući način bore za interese entiteta i srpskog naroda”, naglasio je Vučić.

Vučić je ponudio da Dodiku i svim institucijama i političkim predstavnicima u Banja Luci obrazloži svoj prijedlog.

Vučić i Dodik razgovarali su i o tome da Republika Srbija priprema značajnu financijsku podršku entitetu Republici Srpskoj, te da će o tome timovi dvojice predsjednika i dviju vlada ubrzati razgovore i u najskorijem roku obavijestiti javnost.

Dvojica službenika dogovorili su i održavanje velikog sabora Republike Srbije i entieta Republike Srpske, uključujući i zajednički sastanak dviju vlada, za 27.siječanj, kada će se odlučivati o strateškim ekonomskim projektima i daljem unapređenju suradnje u svim oblastima između Republike Srbije i manjeg bh. entiteta.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO