Đoković izazvao kaos u američkoj vladi. Kongresmeni napali Bidena zbog srpskog tenisača

PRO Oglas

Već se mjesecima nagađa hoće li Novak Đoković moći nastupiti na posljednjem Grand Slamu sezone, US Openu. Vlada SAD-a zahtjeva da svi koji dolaze u njihovu zemlju budu cijepljeni protiv koronavirusa, a svi dobro znamo kako srpski tenisač to nije.

No, Novak bi na kraju mogao nastupiti na popularnom turniru. Pričalo se o tome, a sada se za njega založio i visokopozicionirani senator Ted Cruz.

Cruz, inače republikanac, jedan je od nekoliko senatora koji su protiv ograničenja ulaska necijepljenih stranaca u zemlju te su žestoko kritizirali tu odluku Joea Bidena i vodećih ljudi.

Svi uz Noleta

Cruzu se priključilo nekoliko članova Kongresa, koji su tu odluku nazvali apsurdnom. Istaknuli su da Biden promovira “pandemiju zauvijek” sa svojim odlukama o necijepljenima. Cruz je o tome otvoreno progovorio.

“Pustite Novaka Đokovića da igra!”, poručio je kratko i jasno senator u Kongresu.

A njegov apel da se Đokoviću dozvoli nastup na US Openu došao je u trenutku kada je i sam predsjednik Biden dobio koronu. Ipak, uz senatora je stalo još nekoliko desetaka tisuća navijača koji su već krenuli s peticijom koja traži od američke vlade da dozvole Đokoviću ulazak u zemlju, a samim time i nastup na US Openu koji počinje 29. kolovoza.

Čeka se konačna odluka

“Apsurdno je da Đokoviću nije dozvoljen ulazak u SAD. Nitko nikada ne treba biti direktno ili indirektno kažnjen zato što nije cijepljen”, veli Marsha Blackburn, senatorica iz Tennesseeja, a sličnog stava je i Buddy Carter koji smatra da je Nole “žrtva pseudonaučnih mandata ove administracije o cjepivu”.

Rand Paul pak hvali Đokovića zbog njegovog “herojskog stava za medicinsku slobodu” te smatra da Bidenova zabrana ulaska nacijepljenih nema smisla. Senator Roger Marshall 25 godina radio je u medicini pa kaže:

“Podržavam ljude poput Đokovića, neka oni izaberu što je najbolje za njih. Zabraniti mu da ne igra na US Openu je sramotno. On je izuzetno zdrava osoba s malim rizikom od smrti od korone”.

Net.hr

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO