Još rubrika

  DOZNAJEMO: Komesar MUP-a ŽZH Milan Galić podnosi ostavku “iz moralnih razloga”!

  PRO Oglas

  Kako ekskluzivno doznaje portal OTPOR.Media komesar MUP-a ŽZH Milan Galić u petak jutro Vladi ŽZH podnosi ostavku na mjesto komesara policije.

  -“Točna je informacija da u petak jutro podnosim ostavku na mjesto komesara MUP-a ŽZH, a razlozi ostavke su moralne prirode” – kazao nam je i potvrdio u telefonskom razgovoru Milan Galić, te nije htio ulaziti u detalje.

  Budući da portal OTPOR.Media raspolaže pouzdanim saznanjima kako je razlog ostavke prometna nezgoda na području Grada Ljubuški u kojoj je Milan Galić sudjelovao sa službenim vozilom MUP-a ŽZH pod utjecajem alkohola, otvoreno smo pitali komesara za ta saznanja, te nam je Galić potvrdio da je istina da je sa službenim vozilom sudjelovao u prometnoj nezgodi, gdje na sreću nije nitko ozbiljno nastradao, a krivica je bila njegova. Kako nam je rekao – “Ne bježim od odgovornosti, i to je najmanje u ovom trenutku što sam moga učiniti da iz moralnih razloga podnesem ostavku”, dok nam nije potvrdio da je bio pod utjecajem alkohola.

  Također doznajemo kako su pojedini interesni lobiji unutar MUP-a ŽZH, ali i županijskog HDZ-a izvršili pritisak na komesara Galića da odstupi s mjesta prvog čovjeka policije ŽZH.

  Inače Milanu Galiću je ovo bio drugi mandat na mjestu komesara policije MUP-a ŽZH, a za vrijeme njegovog imenovanja ministar MUP-a je bio Zdravko Boras koji je također dao ostavku zbog kaznenog postupka koji se protiv njega vodio na sudu u Splitu, a na mjestu ministra ga je naslijedio David Grbavac. Milan Galić je i bivši je šef regionalnog ureda FUP-a u Mostaru gdje je došao s pozicije u zapadnohercegovačkoj policiji.

  Ako Vlada ŽZH prihvati ostavku Milana Galića vršitelj dužnosti bi mogao biti Ilija Lasić koji je također u bliskoj prošlosti imao iskustva sa prometnom nezgodom sa službenim vozilom u alkoholiziranom stanju, ali izgleda da on tada nije osjećao moralnu odgovornost da podnese ostavku na tadašnju dužnost.

  Iako je ovaj događaj ljaga na karijeri Milana Galića i policijskom poslu općenito, mišljenja smo da bi Bosna i Hercegovina bila mnogo pravednije društvo kada bi i brojni drugi dužnosnici u situaciji poput ove Galićeve osjetili moralnu odgovornost i dali ostavke na svoje pozicije.

  Mili Marušić / OTPOR.Media

  POSLJEDNJE OBJAVLJENO

  PRO Oglas