Državni dužnosnici se ‘oparili’: Dobili plaće veće za 500 KM

PRO Oglas

Izabrani i imenovani dužnosnici zaposleni u institucijama BiH danas su dobili uvećane plaće i do 500 KM. S obzirom na povećanje osnovice i uz pripadajuće koeficijente plaće su enormno uvećane, dok je drugim uvećanim plaćama u iznosu koji ne prelazi 100 KM. Među njima su policajci i vojnici.

Iako je na sjednicama oba doma PS BiH 27. srpnja bio pokušaj da se smanje koeficijenti i spriječi ovo povećanje plaće dužnosnica to se nije dogodilo.

U Domu naroda PS BiH odbijen je prijedlog Kluba Bošnjaka da se razmatra po hitnoj i skraćenoj proceduri te će se razmatrati u redovnoj, dok je u PD PS BiH usvojen prijedlog izmjene Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH Denisa Zvizdića, ali je njegova primjena na čekanju jer nije usvojen iu Domu naroda PS BiH.

Ono što preostaje onima koji su dobili ovo nezasluženo povećanje ionako velikih plaća je da se javno odreknu uvećanog iznosa u korist onih kojima je taj novac stvarno potreban, javnih kuhinja, humanitarnih udruga, donacija povratnicima i sl. Mnogi dužnosnici ranije su najavljivali da će se odreći ovog primanja pa će dani koji dolaze pokazati tko je zaista bio iskren, a ko populista.

Povećanje plaća odnosi se na poslanike i delegate u Parlamentarnoj skupštini BiH, članove Predsjedništva BiH, ministre u Vijeću ministara BiH, te njihove savjetnike.

Nap.ba

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO