Dva znaka na koži koja znače da ste možda u opasnosti od dijabetesa

PRO Oglas

Slučajevi dijabetesa tipa 2 rastu iz dana u dan, a procjenjuje se da je oko 13.6 milijuna Britanaca u opasnosti od ove kronične bolesti. Dok ključni simptomi dijabetesa obično uključuju pojačanu žeđ i potrebu za mokrenjem, također bi mogli postojati i određeni znakovi na vašoj koži.

Turski znanstvenici tako su u najnovijem istraživanju otkrili da kožne mrlje ili udubljenja na koži mogu biti simptomi dijabetesa tipa 2. Osobe koje pronađu barem jednu malu izraslinu na koži koja se javila doslovno preko noći također bi se trebale testirati i provjeriti imaju li visoku razinu šećera u krvi, rekli su stručnjaci.

Dijabetes je ozbiljno zdravstveno stanje koje se javlja kada je razina glukoze u tijelu previsoka. Postoje dva tipa, a glavna razlika je u tome što je tip 1 naslijeđen, dok je dijabetes tipa 2 u većini slučajeva povezan s određenim načinom života i nezdravim navikama.

Ali oba su jednako ozbiljna te mogu dovesti do nekoliko zdravstvenih komplikacija uključujući zatajenje bubrega, oštećenje živaca ili bolesti desni. Prema posljednjim podacima, oko pet milijuna Britanaca ima dijabetes tipa 2, što povećava rizik od moždanog i srčanog udara.

Ostali znakovi dijabetesa na koži također uključuju žute ili smeđe mrlje ili izbočine, tamnije područje kože koje je baršunasto, osobito oko vrata i pazuha, čvrsto zadebljane dijelove kože, osobito na prstima ruku i nogu, iznenadnu pojavu mjehurića na koži, mala i jedva primjetna udubljenja na koži te izrazito suhe mrlje na koži koje svrbe, osobito na rukama, nogama, laktovima ili stopalima.

Index.hr

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO