Dvije godine i šest mjeseci zatvora za dogu, oružje i napad na policijskog službenika PU Široki Brijeg

PRO Oglas

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijeg je u prvostupanjskom postupku dokazalo krivnju optuženika Dalibora Palca iz Gruda, zbog kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari i pokušaja sprječavanja službenih osoba u obavljanju službenih radnji. Optužnicu u ovom predmetu zastupao je županijski tužitelj Josip Aničić.

Presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu Dalibor Palac osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 2 (dvije) godine i 6 (šest) mjeseci. Opojna droga i pronađeno oružje je oduzeto i bit će uništeno.

Dalibor Palac se teretio da je 22.5.2020. godine u mjestu Visoka Glavica, Široki Brijeg, zaustavljen i kontroliran od strane policijskih službenika PU Široki Brijeg. Tom prilikom policijski službenici su na suvozačevom sjedištu vozila „VW Passat“ uočili opojnu drogu marihuanu, te mu izdali naredbu da izađe iz vozila. Nakon toga, Dalibor Palac se pokušao vratiti u vozilo ali ga je u tome spriječio policijski službenik na kojeg je nasrnuo i nanio mu lake tjelesne ozljede.

Prilikom pretresa navedenog vozila i obiteljske kuće pronađena je veća količina vatrenog oružja, streljiva, opojne droge marihuane koja se nalazila u plastičnim kantama i vrećicama, te novčanice u različitim valutama i apoenima u ukupnom iznosu od 20.797,75 KM.

U skladu sa načelom pretpostavke nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo, dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja.

Viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu

Petrunjela Matijević

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO