“Eko OTPOR” predložio FEAL d.o.o. iz Širokog Brijega za javno priznanje Zlatna plaketa “Grb Grada Širokog Brijega”

PRO Oglas

Kao jedna od “najuglednijih” firmi na području Širokog Brijega, FEAL d.o.o., koja se svojim nesebičnim trudom dugi niz godina, osim svoje primarne djelatnosti, bavi i drugim stvarima, kao što je redovno izlijevanjem otpadnih voda u korito rijeke Ugrovače koja prolazi kroz Široki Brijeg, zaslužila je veliko priznanje od Grada Širokog Brijega, ”, a koja se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za izuzetna ostvarenja u svim područjima djelatnosti od gospodarskog, društvenog i duhovnog života i razvoja Grada.

S obzirom na to kako su do sada, između zasluženih osoba i firmi, javno priznanje Zlatna plaketa “Grb Grada Širokog Brijega” dobivali razni likovi i osobe sumnjiva morala, kao i osuđeni kriminalci, red bi bio da se na tom popisu nađe i jedna ovakva firma.

Udruga “Eko OTPOR” koja već duže vremena ukazuje na veliki problem teškog zagađenja okoliša u Širokom Brijegu, uvidjevši kako su nadležni bespomoćni nad tom firmom, iskoristila je priliku i predala 24.lipnja 2022. godine na ruke predsjedniku gradskog vijeća Vinku Topiću – Prijedlog za javno priznanje Zlatna plaketa “Grb Grada Širokog Brijega” navedenoj firmi, a kompletno pojašnjenje prenosimo u cijelosti:

Prijedlog za javno priznanje Zlatna plaketa “Grb Grada Širokog Brijega”

Poštovani,

“Obraćamo Vam se ispred Udruge za sigurno životno okruženje „EKO OTPOR“ koja je nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija, a koja se bavi poticanjem i realizacijom programa, projekata i aktivnosti iz oblasti zaštite okoliša. Sve aktivnosti Udruge su vezane za postizanje ciljeva u interesu očuvanja života na Zemlji i života budućih generacija na području Širokog Brijega, ne samo radi čovjeka, nego i radi očuvanja biljnog i životinjskog svijeta kao evolucijskog nasljeđa na Zemlji.

Svojim djelovanjem pratimo i potičemo aktivnosti usmjerene ka unaprjeđenju zaštite života i okoliša u Bosni i Hercegovini, posebice u Županiji Zapadnohercegovačkoj, a s ciljem unaprjeđenja zaštite globalnog sustava Zemljine biosfere koju čine voda, zrak, tlo, sva živa bića, svi prirodni resursi i sva svjetska kulturna i prirodna baština.

Ovom prilikom željeli bismo uglednu firmu  FEAL d.o.o. iz Širokog Brijega predložiti za javno priznanje Zlatna plaketa “Grb Grada Širokog Brijega”, a koja se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za izuzetna ostvarenja u svim područjima djelatnosti od gospodarskog, društvenog i duhovnog života i razvoja Grada.

Navedena firma FEAL d.o.o. iz Širokog Brijega svojim nesebičnim trudom dugi niz godina bavi se, osim svoje primarne djelatnosti, i mnogim drugim stvarima a koje svojim sugrađanima redovno priušte izlijevanjem otpadnih voda u korito rijeke Ugrovače koja prolazi kroz ovaj naš lijepi Grad koji je dan nama u nasljedstvo od predaka da ga pazimo i čuvamo, kao i svu njegovu bogatu prirodu i kulturu za sve iduće nove generacije.

Ovakav čin besplatnog darovanog  nam ekocida kojeg redovno priušti firma FEAL svojim sugrađanima  trajno uništava korito rijeke Ugrovače, gdje  svojim postupkom dovode u pitanje život i zdravlje  svojih sugrađana, kao biljnog i životinjskog svijeta koje je na ovom područjima stoljećima stvarano, dovoljan je razloga da se istoj dodjeli javno priznanje Zlatna plaketa “Grb Grada Širokog Brijega” što u potpunosti i besprigovorno prihvaćaju i podržavaju brojni mještani Grada Širokog Brijega svojim prešutnim odobravanjem!

Stoga smatramo kako je naš zahtjev sasvim opravdan jer bi stvarno bila tragedija da jedno uvaženo i respektabilno poduzeće kao što je FEAL ne dobije svoju „zasluženu“ nagradu kao što je zlatna plaketa “Grb grada Širokog Brijega.“ – napisali su u svom pojašnjenju iz udruge “Eko OTPOR”.

Kao dokaze navedenom, dostavili su i nekoliko fotografija:

Kako su kazali iz udruge “Eko OTPOR” za portal OTPOR.Media, dana 7.listopada 2022. godine poslali su službeni zahtjev navedenoj firmi za sastanak na kojemu bi razgovarali o zagađenju toka rijeke Ugrovače na području Širokog Brijega koje dolazi iz njihove firme FEAL d.o.o. Široki Brijeg. Na kojemu bi između ostalog zahtijevali pojašnjenje zbog čega to rade svojim sugrađanima, i je li ih imalo sramota a imaju dovoljno novca da mogu biti uzor i na ponos u “svom” Gradu!

Naravno, nikakav odgovor za zatraženi sastanak još nisu dobili, i što je bio dovoljan dokaz kako misle da mogu raditi što hoće i da ih se ne tiču posljedice koje ostavljaju trujući “svoj” Grad, prirodu i ljude i njima objašnjavati svoje postupke.

Mili Marušić / OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO