Electreon uspješno ugradio punjače u samu cestu za punjenje vozila

PRO Oglas

Jedna od najvećih gnjavaža vezanih uz e-vozila je ta što njihovo punjenje traje i traje: ne možete jednostavno stati na benzinskoj crpki, napuniti gorivo za minutu-dvije i krenuti dalje.

Electreon je izraelska tvrtka posvećena rješenju tog problema, i to na elegantan način: ugradnjom punjača u samu cestu, u asfalt.

Tvrtka je prošlog tjedna objavila kako je ugradila svoje punjače uzduž 700 metara ceste koja vodi do sveučilišta Tel Aviv (i natrag), kako gradski autobusi koji voze tom rutom ne bi morali stati da se napune „gorivom“. Naravno, na njihovom terminalu je ista tehnologija ugrađena ranije – ali sada mogu prometovati praktički non-stop.

Ugradnja punjača je obavljena još u siječnju, ali vijest je objavljena tek prošlog tjedna, kako bi Electreon isprobao novitet na miru. Test je prošao u skladu s očekivanjima, i sada će autobusi početi prevoziti putnike na ruti ukupne duljine 2 km – koja dakako nije trebala biti elektrificirana od početka do kraja: dovoljno je bilo ugraditi punjače u trećinu rute.

Dakako, punjači nisu rezervirani samo za gradske autobuse: mogu ih iskoristiti i druga vozila koja putuju istom rutom, a pogoni ih kompatibilna tehnologija.

Racunalo.com

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO