Erdogan: Izraelski napadi na Gazu su zločin protiv čovječnosti. To je ratni zločin

PRO Oglas

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas da izraelski napadi na Pojas Gaze predstavljaju ratni zločin i zločin protiv čovječnosti.

“Ono što se događa u Gazi je zločin protiv čovječnosti. To je ratni zločin. Počinitelji moraju odgovarati pred međunarodnim pravom”, rekao je Erdogan u svom govoru na Klimatskom samitu Ujedinjenih naroda u Dubaiju.

Turski predsjednik Erdogan je također poručio da se ni na koji način ne mogu opravdati izraelski napadi u kojim je u blokiranom Pojasu Gaze ubijeno više od 16.000 Palestinaca, većinom žena i djece.

“Republika Turska se zalagala za mir u svim krizama, radila je na rješenjima zasnovanim na pravdi i pravičnosti”, naglasio je Erdogan.

Izrael je rano jutros nastavio svoje vojne operacije i napad na Pojas Gaze nakon završetka humanitarne pauze, gađajući različita područja na sjeveru, unutrašnjosti i na jugu te enklave.

Najmanje 109 Palestinca je ubijeno, a više je ranjenih u današnjim izraelskim napadima na Gazu, priopćilo je Ministarstvo zdravstva te regije.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO