Evo kako se jedino ispravno koriste funkcije cirkulacije zraka

PRO Oglas

Znate li pravilno koristiti gumb za vanjsku i unutarnju cirkulaciju zraka na automobilima? Iako mnogi možda znaju kako sigurno i brzo doći od točke A do točke B u svojim vozilima, možd ipak ne znaju baš sve funkcije koje njijhov limeni ljubimac posjeduje. No srećom, jedan iskusni vozač podijelio je svoju prijeko potrebnu mudrost.

TikToker koji se bavi savjetima za automobile pokazao je kako se ispravno koriste tipke za cirkulaciju zraka u autu. “Nemojte bezveze pritiskati ovu tipku na automobilu, vrlo je opasno. Mnogi ljudi voze automobil više od 10 godina, ali ne znaju kako koristiti unutarnju i vanjsku cirkulaciju na automobilu”, rekao je TikToker.

Savjeti

TikToker je zatim počeo objašnjavati ‘ispravnu upotrebu’ gumba unutarnje i vanjske petlje. “Nakon što se automobil izloži suncu, velika količina formaldehida i drugih štetnih plinova će se emitirati unutar automobila.” TikToker je ponudio brzi vodič u kojem se razlikuje dva gumba za cirkulaciju i pod kojim okolnostima ih koristiti. “Kada uključimo klima uređaj u automobilu, prvo moramo uključiti vanjsku cirkulaciju na 10 minuta kako bismo raspršili štetne plinove i zatim uključite unutarnju cirkulaciju”.

Drugi slučaj je kada postoji prometna gužva: “Moramo uključiti unutarnju cirkulaciju tako da ispušni plinovi izvan automobila ne mogu ući u automobil”.

“Treće, kada pada kiša, moramo uključiti vanjsku cirkulaciju, a zatim prilagoditi način puhanja tako da on puše samo u stakla, na taj način se staklo više nikada neće zamagliti.” Četvrti i posljednji put kada bi vozači trebali uključiti vanjsku cirkulaciju je ‘prije parkiranja zimi’ kako se stakla ne bi ‘lako smrzla’ sljedeće jutro.

Klik.hr

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO