Evo za što sve možete koristiti sapun u kamenu u kućanstvu

PRO Oglas

Bez obzira na vaše osobne preferencije sapuna, možda ćete htjeti razmisliti o kupnji sapuna u kamenu isključivo za razne kućanske poslove. Evo nekoliko pametnih načina na koje biste trebali koristiti sapun po kućanstvu.

Olakšajte otvaranje i zatvaranje ladica

Ako se neka od ladica malo vire ili se teže otvaraju, utrljajte komad sapuna na njihove stranice i donje šine kako biste ih popravili. To posebno dobro funkcionira s drvenim ladicama i namještajem.

Odbijte kućne ljubimce od žvakanja namještaja

Kako se ispostavilo, kućni ljubimci koji žvaču ili grizu namještaj ne vole okus sapuna. Kako biste spriječili da unište sve što mogu dohvatiti, istrljajte rubove suhim sapunom. Iznervirat će se i prijeći na nešto drugo.

Popravite bravu

Za brave koje se teško otključavaju, protrljajte ključ o komadić suhog sapuna, a zatim otključajte i ponovno zaključajte bravu nekoliko puta dok se ne otvori glatko.

Škripanje vrata

Ako imate stara vrata koja ispuštaju neugodan zvuk škripanja, problem možete riješiti sapunom u kamenu. Samo prijeđite sapunom preko šarki i nekoliko puta otvorite pa zatvorite vrata, kako bi sapun ušao u mehanizam.

Spriječite magljenje ogledala

Iako ovo nije veliki problem, i dalje je naporno kada vam se ogledalo zamagli tijekom tuširanja. Jednostavno sapunom u kamenu lagano prijeđite preko vašeg ogledala, ne morate raditi deblji sloj. Zatim mekanom, pamučnom krpom ili krpom od mikrovlakana ispolirajte vaše ogledalo.

Riješite se neugodnih mirisa u ormaru

Sapun u kamenu u svojoj okolini ostavlja svoju aromu pa je odličan za rješavanje neugodnih mirisa. U vaše ormare samo stavite jedan sapun u kamenu i on će rastjerati sve neugodne mirise.

Life Hacker

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO