Evo zašto skidanje dioptrije nije nešto čega bismo se trebali bojati

PRO Oglas

Iako je tehnologija napredovala na svim poljima, pa tako i u laserskom skidanju dioptrije, još uvijek poneki mogu osjećati strah i sustezanje kada razmišljaju o tome hoće li skinuti dioptriju. I to je potpuno razumljivo, ipak se radi o očima. Evo zašto lasersko skidanje dioptrije nije nešto čega bismo se trebali bojati!

Tehnologija za skidanje dioptrije je napredovala

Kako kaže dr. Dean Šarić: riječ o najuspješnijim zahvatima u medicini uopće.

‘U zadnjih dvadeset godina napredak tehnologije je nevjerojatan; sve je automatizirano, a dijagnostika prepoznaje i najmanje probleme. Stari problemi s kojima smo se susretali su prevladani – poput problema noćne vožnje i sličnih nuspojava. Oporavak vida iza samog zahvata je brz, potrebno je svega par sati.’

Ovisno o metodi laserskog skidanja dioptrije, već sutradan se pacijenti mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, dok sama stabilizacija vida traje par tjedana.

Uzima li skidanje dioptrije puno tkiva?

Današnji laseri uzimaju jako malo tkiva, pa sada čak i debljina nečije rožnice rijetko kada predstavlja problem. Vrlo je malo kontraindikacija za skidanje dioptrije – čak je i nekontrolirani glaukom ili dijabetes potrebno dovesti pod kontrolu i onda je moguće skinuti dioptriju. Uznapredovali keratokonus je prepreka za zahvat.

Lasersko skidanje dioptrije je sigurno i ne boli

Iako možda zvuči nevjerojatno da zahvat koji se izvodi na oku ne boli, ipak je tako. Primjenjuju se anestetske kapi za oči, a pacijent dobije i tableticu za smirenje. Ne brinite, pomaknete li oko tijekom zahvata više od onoga što je dozvoljeno, laser to uočava i odmah prekida s radom.

Mogu li oslijepiti?

Apsolutno ne. Skidanje dioptrije radi se na površini oka, a svi centri za vid nalaze se u stražnjem dijelu oka. Hladna laserska zraka precizno remodelira površinu oka i ispravlja nepravilnosti.

Kako će lasersko skidanje dioptrije promijeniti moj život?

Obično od svojih pacijenata nakon laserske korekcije vida liječnici najčešće čuju: Žao mi je što ovo nisam napravio/la ranije.

Zamislite život bez mrštenja, škiljenja, naočala i leća. Zamislite jutra u kojima ujutro kada se probudite ne morate prvo staviti naočale ili leće. Obične svakodnevne aktivnosti koje su s dioptrijom bile luksuz – poput igranja s djecom, ronjenja, plivanja, sporta – postaju dio vašeg života. Lasersko skidanje dioptrije daje vam slobodu da radite posao koji želite i bavite se onime što volite bez straha i ograničenja.

Klik.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO