Facebook uvodi dugo očekivanu promjenu

PRO Oglas

Facebook je jučer napokon najavio da će napraviti dugo očekivanu promjenu. Naime, posebna aplikacija Facebook Messenger ponovo se vraća u glavnu Facebook aplikaciju.

Facebook je objavio da je dostigao broj od čak dvije milijarde aktivnih korisnika dnevno, te da planira neke novine u aplikaciju, kao što je „Creative Expression“. Ova će funkcija korisnicima omogućiti kreiranje Reels-a od 90 sekundi. Iako je kompanija u fokus najave navela alate koji se odnose na kreatore, čini se da je najveća vijest reintegracija aplikacije Messenger u Facebook.

Prije nekoliko godina Facebook je odvojio odjeljak za privatne poruke od glavne aplikacije. Tada je ova odluka naišla na mnogo kritika, ali Facebook nekoliko godina nije mario za njih. Ipak, konačno su popustili.

Iz kompanije navode da na ovaj način žele korisničko iskustvo učiniti intuitivnijim. Na osnovu službenih podataka, više od 140 milijardi poruka pošalje se preko Facebook-ovih aplikacija svakog dana.

Broj ljudi koji dijele Reels također je prešao granicu od milijardu u privatnim porukama na Instagramu (DM), a dijeljenje Reels-a sve je popularnije i na Facebooku.

Navodno kompanija i dalje nije širom svijeta integrisala Messenger u Facebook aplikaciju, ali očekivati je da se to desi vrlo brzo. Trenutno je kompanija u fazi testiranja ove integracije, a uskoro će testna faza biti dostupna mnogo većem broju korisnika Facebooka. Na ovaj način korisnici će imati mogućnost preko jedne, glavne Facebook aplikacije vršiti brojne radnje, a između ostalog i komunicirati sa svojim prijateljima, bez da moraju otvarati posebnu aplikaciju za to.

Bajtbox.com

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO