Fadilove poduzetnice – Kćerke osnovale firmu. Početni kapital skoro pola milijuna KM

PRO Oglas

Početkom ovog mjeseca Općinski sud u Sarajevu donio je rješenje o proširenju djelatnosti firme, čije su vlasnice su kćerke Fadila Novalića.

Raport je u posjedu sudskog rješenja o izmjenama podataka koje je sačinjeno 3. svibnja ove godine, a dopunjavana je djelatnost o unutrašnjem prometu društva.

Kompanija se zove Thermaco, sjedište je u Vogošći u ulici Igmanska bb.

Vlasnice su, dakle, Ada Mulahasanović, Naida Muslim i Azra Novalić. Firma je osnovana ranije, a imala je suženu djelatnost. Zato se sad širi.

Zanimljivo je da je početni kapital skoro pola milijuna maraka – točnije 448.050 KM!

Ada Mulahasanović vlasnica je 50 posto kompanije sa kapitalom od 224.025 KM, dok su Naida i Azra vlasnice po 25 posto kompanije.

Direktor je Ada.

Što se tiče djelatnosti, Thermaco je registrian za skoro sve djelatnosti, što ostavlja mogućnost da se ova kompanija bavi raznim poslovima.

Ipak, zanimljiva je djelatnost kompanije u vanjskotrgovinskom prometu. Thermaco se može baviti vanjskom trgovinom, posredovanjem i zastupanjem u prometu roba, prodavati robu stranog porijekla i robu domaće proizvodnje. Može zastupati domaće firme u inozemstvu, te zastupati strane firme u BiH…

Inače, Novalić je poznat po ogromnom broju firmi, a u nekima se u vlasničkoj strukturi pojavljivala i kćerka Ada. Ona je u centar medijske pažnje došla prvo kada je zaposlena i Federalnu informatičku agenciju te nakon što je javno poduzeća BH Pošte kupovalo zgradu u vlasništvu njene kompanije.

Raport.ba

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO