Federalni ministar za pitanja branitelja u posjeti Vladi ŽZH

PRO Oglas

Danas u Širokom Brijegu, ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Mladen Begić, zajedno s predsjednikom Vlade Predragom Čovićom, u sklopu službenih posjeta županijskim vladama i ministarstvima, održali su sastanak s federalnim ministrom za pitanja branitelja Nedžadom Lokmićem i šeficom Kabineta Elzanom Hadžialijagić.

Na sastanku se razgovaralo o položaju braniteljske populacije, kao i problemima s kojima se susreće ista, a koji su u djelokrugu rješavanja dvaju resornih ministarstva. Razgovaralo se i o eventualnim izmjenama i dopunama zakona kojima su regulirana prava braniteljske kategorije, kao i mogućnosti retroaktivnih isplata iz područja invalidske zaštite po ostvarenim pravima.

Također su se u razgovoru dotakli pitanja stambenog zbrinjavanja, te isplata jednokratnih novčanih pomoći teško oboljelim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Sastanak je završio u pozitivnom ozračju s naglaskom na buduću aktivnu suradnju po pitanju prava braniteljske populacije u domenu zajedničke nadležnosti dvaju ministarstava različitih razina vlasti.

Vlada ŽZH

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO