FOTO: Čović “vratito Božić u Sarajevo”, pogledajte ta vesela “praznički raspoložena” lica!

PRO Oglas

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Bosne i Hercegovine i lider HDZ-a Dragan Čović organizirao je svečani božićni prijem u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

Prošle godine je prijem organiziran u Mostaru, no shodno relaksiranijoj političkoj situaciji na državnom nivou nakon sklapanja sporazuma sa Osmorkom i SNSD-om, čini se kako se lider HDZ-a odlučio “vratiti Božić u Sarajevo”.

Odziv gostiju je ove godine zaista bio veliki, a na prijem su došli mnogi predstavnici i akteri političkog, vjerskog, javnog i diplomatskog života u BiH.


Među gostima bili predsjednik RS-a Milorad Dodik i članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović. Iz RS-a su tu bili i državna parlamentarka Sanja Vulić i Dodikov savjetnik iz Predsjedništva Milan Tegeltija.

Na prijemu je bio i lider Osmorke Nermin Nikšić sa suprugom, a tu je bilo i još članova stranaka iz ove koalicije kao što je Irfan Čengić, Elmedin Konaković, Vojin Mijatović i drugi. Delegacija HDZ-a na prijemu je bila velika pa su tu bili svi stari, ali i budući akteri u visokim institucijama u BiH i FBiH.


Među diplomatima, bio je šef delegacije EU u BiH Johann Sattler, ruski ambasador Igor Kalabuhov i drugi. Također su na prijem došli i vjerski dužnosnici.

Inače, uoči prijema je u Parlamentu BiH održano i potpisivanje sporazuma između HDZ-a, Osmorke i SNSD-a, a riječ je o koaliciji koja će formirati vlast na državnom nivou.

Klix.ba

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO