FOTO: Jubilarni 25. Ljubuški Karneval ugostio šest država i protekao u znaku brazilske sambe!

PRO Oglas

Zabava na Ljubuškom Karnevalu uvijek bila zagarantirana, pa tako i ove godine organizatori su pripremili najbolji program za brojne posjetitelje koji su došli na jubilarni 25. Ljubuški Karneval kojem su u goste ove godine stigle karnevalske skupine iz šest država.

Dvadeset i peto izdanje Ljubuškog Karnevala započelo je 6. veljače proglašenjem Karnevalske Republike Ljubuški i preuzimanjem ključeva grada od strane mačkara. Zatim je 12. veljače održan Dječji Karneval, a danas smo imali priliku uživati u velikom finalu podno kule herceg Stjepana.

Okupljanje je započelo u ranim jutarnjim satima u selu Prologu, gdje je od 8 sati biti skup mačkara. Potom u 9 sati krenula auto-kolona kroz Ljubuška sela. U međuvremenu predstavnici inozemnih karnevalskih skupina ugošćeni se kod ljubuškog gradonačelnika Vedrana Markotića, na svečanom prijemu u 11 sati.

U 12 sati svi sudionici karnevala okupljaju se kod OŠ Marka Marulića u centru grada, odakle je u 12,30h krenula međunarodna karnevalska povorka. Kako smo kazali, u ovogodišnjoj povorci sudjelovale su karnevalske skupine iz 6 različitih zemalja: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Mađarske, Crne Gore i Srbije, a prvi put na ljubuškim ulicama mogla se vidjeti i brazilsku sambu koju su tri djevojke ovjekovječile i zabavile što starije, što mlađe Ljubušake svojim izazovnim plesom.

No, plesu i zabavi nije bio kraj na ulicama Ljubuškog, nego se atmosfera samo privremeno prebacila na Centar malih športova Ljubuški. Uz dobro poznate točke suđenja Marku Karnevalu, odlične nastupne točke kao i čitanje besjede gdje se uistinu moglo dobro nasmijati i zabaviti. Neizostavno darivanje Gradonačelnika, kao i predsjednika Gradskog vijeća koji su s osmjehom na licu prihvatili poklone, kao i satirične poruke koje su njima upućene od meštra Ljubuškog karnevala.

Bogatu fotogaleriju možete pogledati na službenoj facebook stranici portala OTPOR.Media:

Program na športskom centru završio je iza 14,30h, a karnevalska karavana potom se preselila ponovno u Prolog. Tamo je u 16 sati započeo bogat program koji uključuje i spaljivanje osuđenog Marka Karnevala, a u 19 sati tradicionalni bal pod maskama. U sklopu bala pod maskama na kraju je dodijeljena i nagrade najboljim maskama.

Mili Marušić / OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO