FOTO: Kriminalac Jerko Ivanković Lijanović traži masažnu fotelju na Sajmu gospodarstva u Mostaru

PRO Oglas

Bivši ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH Jerko Ivanković Lijanović sredinom rujna 2020. godine otišao je na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od 7 godina, a kao pravi kriminalac u sudskom postupku on je negirao krivicu.

Da mu u zatvoru nije loše, pokazuje i to da je više kući nego na zasluženoj robiji. Tako ga je naš objektiv zabilježio 2. svibnja, gdje je nazočio na otvaranju Sajma gospodarstva “Mostar 2023.”, kako stručno razgledava nove masažne fotelje. Možda ima i tu privilegiju da ju nabavi i ubaci u svoju “ćeliju” jer čovjek se ipak umori od silnog ležanja.

FOTO: Mili Marušić

Ovo je samo jedan od običnih primjera da što si veći lopov i kriminalac u Bosni i Hercegovini imaš i veće pogodnosti koje ti država pruža!

Podsjetimo kako je isti taj kriminalac koji razgledava masažne fotelje na Sajmu u Mostaru prvobitno bio osuđen na 9 godina zatvora za zloupotrebu položaja i ovlasti, a u vezi s nezakonitostima prilikom dodjele poticaja poljoprivrednicima na području Tuzle i Federacije BiH u vremenskom periodu od 2011. do kraja 2014. godine, da bi Vrhovni sud FBiH djelomično je uvažio nakon toga njegovu žalbu, te mu 2019. godine smanjio kaznu sa devet na sedam godina zatvora.

Bio je optužen da je proračun FBiH oštetio za više od 817.000 KM, tako što je uvjetovao poljoprivrednike u FBiH da 50 posto od iznosa poticaja koji im bude dodijeljen moraju davati njegovoj kriminalnoj grupi koju je organizirao.

Nakon što mu je i smanjena kazna, naređeno je i oduzimanje 652.861,38 KM od njega, osim toga zabranjeno mu je obavljanje ministarske dužnosti do 2021. godine. A sada su evo ponovno na vlasti njegov prijatelj Nermin Nikšić i poslovni partner Dragan Čović, pa je izgleda došlo vrijeme da Jerko krene sa odabirom neke udobne fotelje koja će zadovoljiti njegove potrebe!

Mili Marušić / OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk