FOTO: Novi teži udes na Brigu, jedna osoba završila u Domu zdravlja!

PRO Oglas

Pred nama su nove kiše, i već standardne prometne nesreće, što zbog ne odgovornosti vozača, što zbog neadekvatnih i neodržavanih prometnica koje redovnu pune rubrike “crne kronike” u medijima.

Posljednju prometnu nesreću zabilježili smo s ovog ponedjeljka na utorak u Ulici Alojzija Stepinca, nekoliko minuta iza ponoći, par sati nakon što je kiša cestu “nakvasila” u kojoj su sudjelovala dva vozila i gdje je jedna osoba završila u Domu zdravlja Široki Brijeg, a oba vozila prošla s totalnim štetama.

FOTO: Mili Marušić

Koliko je sama cesta skliska pokazuje i primjer da se ni šetati na njoj nije moglo a da se ne posklizneš koliko je “kvalitetno” uređena!

Standardna procedura i uviđaj obavili su djelatnici PU Široki Brijeg, a za vrijeme uviđaja promet je bio zatvoren.

FOTO: Mili Marušić

Preko medija smo prozivali nadležne, svako malo iznosili u javnosti brojne udese na toj dionici puta. Prava sreća od stotine prometnih nesreća koji sve svako malo događaju na tom dijelu prometnice od 100-tinjak metara da do sada nije bilo smrtno stradalih, a što se tiče težih i lakših ozljeda i razbijenih vozila to je uistinu teško popisati.

FOTO: Mili Marušić

Znamo samo kako niti PU Široki Brijeg nema sve te podatke evidentirane jer je nekada znalo biti i po nekoliko udesa u jednom danu, ne samo u danu, osobno smo nazočili na čak tri različita u jednom satu u razmaku od 20-ak metara!

FOTO: Mili Marušić

Iako su nedavno postavljeni usporivači na jednoj prometnoj traci kako bi vozačima ukazali da smanje brzinu. Iako je već od davno znak postavljen kako je tim djelom prometnice dozvoljena brzina 30 km/h, ali mnogi ga jednostavno niti primijete, niti žele primijetiti, a još k tome kada se pridodaju loše gume, sklizak kolnik od brojnog ulja i ostalog maziva koje se slijeva niz brdo nakon svake kiše na te okuke, udes ili prelazak na suprotnu traku postaju svakodnevica.

FOTO: Mili Marušić

Iako smo često spominjali “rabanje” ceste, pa i mnogi o tome govorili, prisjećajući se jednog vremena dok je bila “izrabana” kako je malo ili skoro nikako dolazilo do udesa, izgleda kako ništa sad zasad od toga. Nekoliko novih usporivača koji su se lijepo uklopili u prometnu traku iz smjera Briga prema središtu Grada je sada postavljeno, i donekle je jedan dio prometnice osiguralo i smanjilo udese, dok malo naviše je “Ruski rulet”!

FOTO: Mili Marušić

Kupljene diplome onih koji bi trebali brinuti za sigurnost prometnica skupo koštaju vozače!

Mili Marušić / OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO