FOTO: Prekrasna avantura sekcija “Kutka Sreće” iz Širokog Brijega u Međugorju

PRO Oglas

“Dosadila nam užasno pandemija i mjere opreza. Čim je popustio virus razmišljali smo i osjetili potrebu za jednim opuštanjem i izletom s našom dragom dječicom s teškoćama u razvoju i korisnicima sekcija “Kutka Sreće” iz Širokog Brijega” – o početku organizacije ove zanimljive avanture prepričava nam Zora Mikulić, predsjednica Udruge OSI ŽZH, koja nije sakrila oduševljenje na kraju dana i doživljaje i lijepe uspomene koje su doživjeli ovog utorka 11.siječnja u Međugorju.

Naime, svemu je kumovala lijepa gesta i poziv od Franka Gugića, vlasnika fitnes kluba i teretane “Hardbody Franko gym” iz Međugorja, a posredstvom asistenta “Kutka Sreće” za glazbenu sekciju Zdenka Damjanovića, da njihovi članovi budu počasni gosti i osjete jedan novi “kutak zajedništva i sreće” uz rekreacijsku zabavu.

Nije se dugo razmišljalo i poziv je objeručke prihvaćen, na zadovoljstvo brojnih korisnika “Kutka Sreće” i njihovih roditelja. Tako da je nekoliko dana nakon poziva, uslijedila i mala “avantura” prema Međugorju uz organizaciju i pokroviteljstvo Udruge osoba s invaliditetom ŽZH.

Dolaskom u “Hardbody Franko gym”, Franko Gugić ih je dočekao kao pravi domaćin, a to se moglo vidjeti na licima ovih mališana koji su pozorno slušali Franka dok ih je upoznavao, kao i predstavljao koliko je važna sportska aktivnost i vježba za zdravlje tijela.

Nakon upoznavanja i priče o vježbanju, na red je stigla i praksa. Bez razmišljanja svi su ubrzo pronašli ono što je njima najzanimljivije, a dok je domaćin u svemu ovome pokazao visok stupanj profesionalnosti i našao zajednički jezik sa svima bez obzira na stupanj invaliditeta i pokazao im kako odraditi vježbe, a usput i dobro se zabaviti.

Na samom kraju ove posjete, Franko je za njih pripremio i prigodne poklone, na čemu su mu svi oduševljeno zahvalili, kao i na domaćinstvu.

Put ih dalje odvodi ka samom svetištu u Međugorju, odnosno crkvi Svetog Jakova kako bi iskazali zahvalnost Gospi na svim darovima, svakom trenutku s osmjehom na lici i dobrim ljudima koji ih okružuju.

Zadnja stanica pred polazak u Široki Brijeg, bilo je opuštanje uz kava i sok u restoranu “Forest” koji ih je oduševio svojom urednošću, a pogotovo sadržanima gdje su se djeca dodatno zabavila uz ljuljačke, zelenilo, trampolin.

Kako nam je Zora Mikulić na kraju kazala – “Božji raj na zemlji, a uz sve to lijep i sunčan dan koji nas je cijelo vrijeme pratio. Vratili se puni emocija, veseli i sretni. Dan za pamćenje i dugo sjećanje na ovaj 11.svibnja ostat će nam dugo u sjećanju”.

Mili Marušić / OTPOR.Media

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

PRO Oglas