FOTO: U Tihaljini održana 11. folklorna večer

PRO Oglas

U srijedu 20. srpnja 2022. godine u organizaciji Župe Tihaljina i HKUD Tihaljina održana je 11. večer folklora i narodnih običaja “Tijaljsko silo”.

Tijaljsko silo započelo je blagoslovom kulturno-umjetničkih društava, te mimohodom do školskog igrališta gdje je i održan program. Blagoslov na sve sudionike izmolio je župnik župe Tihaljina, fra Branimir Musa.

Prepune tribine uistinu su uživale u bogatom kulturno-umjetničkom programu, a tradicionalne pjesme i plesove iz BiH i Lijepe naše predstavila su sljedeća društva: HKUD “Tihaljina”, HKUD “Napredak” Knin, HKUD “Sv. Ante ” Cim, Mostar, KUD “Dikovača” Zmijavci, HKUD “Urig” Otok, Hrvatska, HKUD “Hercegovac” Široki Brijeg, muška i ženska ganga, guslar Jure Babić, Otok – Hrvatska.

Na manifestaciji su sudjelovale brojne osobe iz gospodarstva, politike, kulture i medija. Na početku večeri oproštajni govor održao je fra Branimir Musa koji nakon 12 godina odlazi iz ove župe. U ime domaćine obratio se predsjednik HKUD “Tihaljina” Ilija Milas, a večer je svečano otvorio načelnik Gruda Ljubo Grizelj.

Nakon nastupa KUD-ova uslijedila je dodjela zahvalnica, a sve nazočne u zabavnom dijelu programa nastupila je Lucija Zovko i grupa “Gloria”.

Grude-online.info

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO