Fra Ivan Slišković proslavio mladu misu u crkvi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu

PRO Oglas

Fra Ivan Slišković proslavio je u nedjelju navečer mladu misu ispred crkve Uznesenja BDM u Širokom Brijegu.

Mladomisničko geslo fra Ivana bilo je Isus prima grešnike i blaguje s njima (Lk 15,2), a mladoj misi koncelebriralo je desetke svećenika.

Svećenici su u procesiji od samostana kroz crkveno dvorište došli do vanjskog oltara praćeni pjesmom župnog zbora svete Cecilije. Prije početka misnog slavlja, mladomisnik je dobio roditeljski blagoslov, nakon čega se kratko obratio župnik fra Stipe Biško čestitavši mladomisniku.

Fra Ivan Slišković je peto i najmlađe dijete u obitelji Nikole Sliškovića i Ive r. Zorić iz sela Mokro. Od mladih dana bio je vezan uz crkvu, kao ministrant, a kasnije i kao član Frame – franjevačke mladeži. Fra Ivanov brat fra David također je obukao franjevački habit.

Fra Ivan Slišković je za svećenika zaređen 29. lipnja 2022. godine s još četvoricom kandidata iz Hercegovine.

Fra Ivan je dosad bio na službi u župi sv. Petra i Pavla u Mostaru, a svoje svećeničko djelovanje nastavit će u župi Krista Kralja u Čitluku.

Uoči same mlade mise održana je Trodnevnica, kao priprava za mladu misu.

Iako je bilo planirano i najavljeno zajedničko mladomisničko slavlje dvojice Širokobriježana – fra Ivana Hrkaća i fra Ivana Sliškovića – zbog zdravstvene situacije u obitelji fra Ivana Hrkaća, njegova mlada misa odgođena je do daljnjega.

Jabuka.tv

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO