GAME OVER: Tisuće migranata dobiva smještaj na području Hercegovine

PRO Oglas

Hrvatski “lider(i)” mogu narodu “svom” prosipati priče, a što čine već nekoliko desetljeća, ali oni ipak nisu ti koji odlučuju, nego su samo jedni obični “pijuni” u šaci birokracijskog sustava iz koje se ne mogu, niti će se izvući!

Ovih dana održan je tajni sastanak na kojem su nazočili brojni političari i predstavnici gradova i općina s područja Hercegovine, a koje je naseljeno isključivo hrvatskim stanovništvom, tema je bila kako prerasporediti migrante na tom području, bez prevelike pompe i stvaranja “nekog straha” među stanovništvom.

Kako portal OTPOR.Media doznaje iz uskog kruga ljudi koji su zaduženi za realizaciju ovog projekta i traženje idealnih lokacije za njihov smještaj, sastanak je bio buran i nisu svi bili za taj prijedlog, ali ipak su mnogi na karaju bili svjesni kako će im novac koji će dobiti za njihov smještaj dobro doći!

Teren se već uvelike počeo pripremati na području ŽZH i HNŽ-a koji će za početak morati primiti od 2000 – 2500 migranata.

Šef Izaslanstva EU u BiH Johann Sattler kazao je za početkom mjeseca siječnja za N1 kako se u Bosni i Hercegovina događa nepotrebna humanitarna kriza uprave i da migranti u BiH nepotrebno trpe posljedice. Naglasio je kako se teret migrantske krize mora ravnomjerno rasporediti širom BiH, uključujući RS i Hercegovinu.

“Do kraja prosinca nije bilo moguće doći do rješenja oko podjele odgovornosti pa zatvaranje Bire, ali imamo pozitivne pomake. Postavljeni su šatori na lokaciji Lipe, ali ih je još stotine u šumama bez smještaja. BiH je potpisnica međunarodnih konvencija, potpisala je i sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s EU. Nije pitanje želi li ili ne, već treba preuzeti odgovornost. Ne mogu samo dvije županije preuzeti teret”, rekao je tada Johann Sattler.

Kako će “lider/i” hercegovačkih općina i gradova, isključivi s područja Županije Zapadnohercegovačke tu “sretnu” vijest prezentirati svom narodu, kako će u svom mjestu dobiti nove sugrađane iz Sirije, Pakistana, Libija i Afganistana, doznat ćemo uskoro!

Portal OTPOR.Media, jedino što Vam u ovom trenutku može pomoći, je da ćemo narednih dana na portalu prezentirati rječnik s osnovnim pojmovima riječi kako se sporazumjeti s našim novi cimerima.

Mili Marušić / OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO