Gasi se propagandni medij Jevgenija Prigožina, a već ugašena i njegova “farma botova”!

PRO Oglas

Gasi se medijski holding Jevgenija Prigožina, rekao je direktor jednog od njegovih izdanja. Ovaj potez ukazuje na sve lošiju poziciju šefa plaćenika tjedan dana nakon sloma pobune koju su organizirali njegovi borci Wagner grupe, piše Reuters.

Prema dogovoru koji je zaustavio pobunu, Prigožinu, bivšem savezniku ruskog predsjednika Vladimira Putina, dopušteno je otići u egzil u Bjelorusiju, a njegovi ljudi mogu birati hoće li mu se pridružiti, integrirati se u ruske oružane snage ili se vratiti kući.

Direktor: Objavljujem našu odluku o zatvaranju

Patriot Media, čije je najistaknutije glasilo bila novinska stranica RIA FAN, zauzela je izrazito nacionalističku, prokremaljski uređivačku politiku, dok je također pozitivno izvještavala o Prigožinu i njegovoj Wagner grupi.

“Objavljujem našu odluku o zatvaranju i napuštanju informacijskog prostora zemlje”, rekao je Jevgenij Zubarev, direktor RIA FAN-a. Nije naveo razlog za takvu odluku.

Ugašena i farma trolova?

Ruske novine Kommersant izvijestile su u petak da je Roskomnadzor, rusko nadzorno tijelo za komunikacije, blokirao medije povezane s Prigožinom, ne navodeći pojedinosti.

Ruski mediji su također izvijestili da je “farma trolova” koju je Prigožin navodno koristio za utjecaj na javno mnijenje u stranim zemljama, uključujući SAD, raspuštena.

Index.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO