Godišnjica zabrane od suda “najgledanijeg filmića”, nakon Bitke na Neretvi!

PRO Oglas

Visoki trgovački sud Republike Hrvatske je “Prvoj stranici” d.o.o., kao nakladniku portala “Index.com”, na današnji dan 2004. godine odredio privremenu mjeru zabrane svakog daljnjeg reproduciranja i distribuiranja videovrpce s intimnim sadržajem Milana Lučića od Ljubuškog i Splićanke Severine Vučković.

Ako navedeno Trgovačko društvo ne postupi po ovoj mjeri, bit će kažnjeno sa 100 tisuća kuna, a odgovorna osoba u tom društvu sa 30 tisuća kuna. Naime, prethodno je Trgovački sud u Zagrebu odbio donijeti takvu mjeru pa su Severinini odvjetnici Anto Nobilo i Maro Mihočević podnijeli žalbu na to rješenje, što je Visoki trgovački sud uvažio.

U obrazloženju ove odluke, koju je potpisala sutkinja Kamelija Parać, stoji kako je Severina “nositelj prava na videogramu” (za što je navedeno da je “srodno autorskom pravu”), te ima “isključivo pravo reproduciranja, distribuiranja, javnog prikazivanja i stavljanje na raspolaganje javnosti audio-vizualnog djela, ali i pomičnih slika koje nemaju karakter autorskog djela”.

Dalje se navodi kako je portal Index 31. svibnja objavio tekst: “Ljudi, imamo pornić sa Severinom” uz fotografije s audio-vizualne snimke. U obrazloženju sudske odluke se ističe i kako je snimka neovlašteno otuđena poznatoj pjevačici.

Visoki trgovački sud je, pak, odbio žalbu Sevinih odvjetnika na odluku nižeg suda da se “Prvoj stranici i svim trećim osobama naloži uništenje svih primjeraka videovrpce u roku od 24 sata, uz prijetnju zatvorskom kaznom”. To, prema obrazloženju sudske odluke, između ostalog, i nije moguće učiniti prije pravomoćnog okončanja parničnog postupka.

OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk