Google će koristiti vaše podatke za obuku AI modela

PRO Oglas

Google je ažurirao svoja pravila o privatnosti kako bi naveo da može koristiti javno dostupne podatke za pomoć u obuci svojih AI modela. Tehnološki div promijenio je tekst svojih pravila tijekom vikenda i zamijenio “modele umjetne inteligencije” za “jezične modele”. Također je navedeno da bi mogao koristiti javno dostupne informacije za izgradnju ne samo značajki, već i cjelovitih proizvoda kao što su Google Translate, Bard i Cloud AI.

Ažuriranjem svoje politike Google svima daje do znanja da se sve što javno objave na internetu može koristiti za treniranje Barda, njegovih budućih verzija i bilo kojeg drugog generativnog AI proizvoda koji razvije.

Ova promjena “pravila igre” dolazi u vrijeme kada mnogi kritičari izražavaju zabrinutost zbog toga što tvrtke koriste informacije korisnika objavljene na internetu kako bi poboljšale svoje velike jezične AI modele. Nedavno je protiv OpenAI-ja podnesena skupna tužba, u kojoj ga se optužuje da je skidao “ogromne količine osobnih podataka s interneta”, uključujući “ukradene privatne informacije”, kako bi trenirao svoje GPT modele bez prethodnog pristanka.

Vidi.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk