Google i OpenAI će dijeliti podatke s Velikom Britanijom

PRO Oglas

Britanski premijer Rishi Sunak održao je govor na London Tech Weeku u Londonu, u kojem je dosta veliki naglasak stavio na umjetnu inteligenciju i najavio ulaganje od 100 milijuna funti za najnovija sigurnosna istraživanja u Ujedinjenom kraljevstvu, odnosno više nego što ijedna vlada u svijetu troši na istraživanje sigurnosti AI-ja.

Sunak je istakao da će na tome surađivati s laboratorijima Google DeepMind, OpenAI i Anthropic, koji su se obvezali dati rani ili prioritetni pristup modelima u svrhu istraživanja sigurnosti kako bi pomogli da bolje razumijemo mogućnosti i rizike ovih sustava.

“Kao što se ujedinjujemo kroz COP u borbi protiv klimatskih promjena, tako će Ujedinjeno Kraljevstvo kasnije ove godine biti domaćin prvog Summita o globalnoj sigurnosti umjetne inteligencije. Želim učiniti Ujedinjeno Kraljevstvo ne samo intelektualnim domom, već i zemljopisnim domom globalne sigurnosne regulative umjetne inteligencije”, rekao je Sunak.

Brojni čelnici industrije i stručnjaci za AI pozvali su na privremeni prekid razvoja umjetne inteligencije zbog zabrinutosti da se na polju umjetne inteligencije napreduje prebrzo, bez dovoljno pažnje na sigurnost. Generativni AI modeli poput OpenAI-jevog GPT-4 i Anthropicovog Claudea hvaljeni su zbog svog potencijala, ali su također izazvali zabrinutost zbog netočnosti, dezinformacija i zlouporaba poput varanja na ispitima i plagiranja.

Ova inicijativa Velike Britanije teoretski ograničava te probleme detaljnim istraživanjima problematičnih modela prije nego što naprave veliku štetu, no pitanje je koliko će to i kako zaživjeti u praksi.

Vidi.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO