Goran Marušić: Učinit ćemo sve da ispunimo naš cilj, a to je MNK Hercegovina u Premijer futsal liga BiH

PRO Oglas

MNK Hercegovina u subotu igra uzvratnu utakmicu finala doigravanja protiv MNK Banovići za ulazak u m:tel Premijer futsal ligu BiH.

Možemo slobodno reći da su sjajne obrane Gorana Marušića u Bugojnu odvele MNK Hercegovinu u finale. Gotovo cijelu sezonu je bio na klupi, ali je dočekao svoju priliku i na najbolji način je iskoristio. Branio je odlično i u prvoj utakmici doigravanja u Banovićim za pozitivan rezultat u uzvratu koji daje velike šanse MNK Hercegovini u uzvratu na Pecari za plasman u Premijer futsal ligu BiH.

-Upravo tako, cijelu sezonu sam bio na klupi i onda je ta prilika da branim došla u najtežoj utakmici sezone gdje smo u gostima morali pobijediti jako dobru ekipu Iskru iz Vrbasa i izboriti plasman u finale. Tu utakmicu je presudio cijeli kolektiv jer smo se praktički bacali na glavu jedan za drugog i na kraju se to vrati, tako da smo izborili pobjedu u zadnjim trenucima utakmice. Dao sam sve od sebe u toj tekmi, što svojim obranama što komunikacijom sa svojim suigračima. Tanka je ta linija kod golmana između junaka i tragičara, zato je izuzetno teško i psihički naporno biti golman. Smatram da sam svojim iskustvom što s velikog nogometa, što s malog i mnogobrojnih ljetnih turnira donio ekipi dosta toga jer u dosta utakmice nam je falilo mirnoće, sigurnosti i ponajviše vjere u sebe, kazao je za portal Borak.info Goran Marušić.

U prvoj utakmici u Banovićima izboren je odličan rezultat od 5:5 zahvaljujući i vašim obranama.

-Utakmica u Banovićima je bila dosta drugačija utakmica, puno brza i jačeg tempa gdje su se redale prilike na oba gola. Samo da napomenem bili smo oslabljeni neigranjem dvojice ponajboljih igrača Mile Zelenike i Mateja Karačića. Imali smo vodstvo od 5:4 dvije minute prije kraju i na kraju nismo izdržali, primili smo taj gol. Završilo je 5:5 i smatram da imamo odličan rezultat za uzvrat na Pecari koji nas čeka u subotu, ističe Marušić.

Što očekuješ u uzvratnoj utakmici finala u subotu?

-Učinit ćemo sve da ispunimo naš cilj, a to je Premijer futsal liga BiH. U uzvratnoj utakmici finala koja nas čeka u subotu na Pecari očekujem naravno pobjedu uz dužno poštovanje ekipi iz Banovica. Mislim da imamo puno širi kadar igrača od ekipe Banovića i da smo na vratarskoj poziciji najbolje pokriveni u cijeloj ligi, tako da tu nema straha… Za ovakve utakmice trenirate cijelu godinu! Isto tako ćemo ovaj tjedan morati raditi i trenirati još jače da bi ispravili neke pogreške koje su se događale u Banovićima, počevši od mene na golu.. Vratarske su greške sastavni dio igre, ali ih moram svesti na minimum. Problem je u tome sto se golmani pamte po tim greškama dok napadač promaši pet šansi te da jedan gol i bude junak utakmice, što je staro i nepisano pravilo, kaže on.

Planovi za dalje ako MNK Hercegovina izbori Premijer futsal ligu BiH?

-Očekujem naravno da MNK Hercegovina izbori Premier futsal ligu BiH i da zajedno sa svojim suigračima osjetim čari igranja u Premier ligi jer nisam dosad imao priliku igrati tu ligu tako da će to za mene biti jedno novo iskustvo. Nadam se da ću ostati u klubu, pogotovo jer imamo odlične uvjete ja i moj mlađi kolega na vratarskoj poziciji Franjo Sesar jer imamo priliku raditi s golmanskom legendom Bernardom Glavinom.. Prije pola godine stručnom stožeru se priključio Dejan Rasić, vrhunski trener i ljudska veličina koji je uveliko pridonio razvoju mene i kolege Franje Sesara. Za kraj želim zahvaliti navijačima koji su bili uz nas putem malih ekrana i cijeloj upravi počevši od Ivana Zeljke do Stankana Ivankovića što su vjerovali u nas igrače i davali nam podršku svojim savjetima i kad smo gubili i pobjeđivali. Idemo do pobjede! Za kraj cijela sezona je stala u taj meč. zaključio je razgovor za portal Borak. info sjajni vratar Goran Marušić.

Borak.info

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

PRO Oglas