Gradonačelnik Kraljević sa francuskom veleposlanicom u BiH o ekologiji i očuvanju francuskog jezika

PRO Oglas

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević primio je danas u Gradskoj upravi Christine Toudic, veleposlanicu Republike Francuske u Bosni i Hercegovini.

Gradonačelnik Kraljević je upoznao veleposlanicu o povijesnim prilikama na ovim prostorima, ali i s gospodarskim i turističkim potencijalom Širokog Brijeg.

Veleposlanica je poručila kako je koronavirus zaustavio i usporio njezine planove. Cilj joj upoznati Bosnu i Hercegovinu, a ova posjeta je jedna od takvih prilika.

Veleposlanica je odredila dva prioritetna pravca. Prvi je zaštita francuskog jezika, a drugi je da dovede francuska poduzeća u Bosnu i Hercegovinu.

Otvorena je mogućnost za organiziranje „Dana frankofonije“ kako bi se zaštitio francuski jezik, poručila je.

Također, istaknula je kako se zbog pandemije europska poduzeća sada više okreću ovom dijelu nego dalekim zemljama, a to je prilika za BiH i Široki Brijeg.

Gradonačelnik Kraljević prezentirao je mogućnosti koje nude industrijske zone, i istaknuo kako Široki Brijeg stvara uvjete za investicije i ulaganja uz kvalitetan stručni kadar.

Istaknuo je i potencijal turističkog sektora i mogućnost ulaganja u razvoj istoga. Veleposlanica je iskazala kako postoji mogućnost za razvoj ekološkog turizma zbog očuvane prirode, što bi i Francuzima bilo dosta prihvatljivo.

Također, otvorena je i mogućnost za „bratimljenje“ Širokog Brijega i jednog francuskog grada, što bi se odrazilo i na gospodarsku, kulturnu i bilo koju drugu suradnju.

Zadovoljstvo sastankom bilo je s obje strane, a poručeno je kako će se uskoro ponoviti. Gradonačelnik Kraljević veleposlanici Toudic uručio je prigodan poklon kao uspomenu na ovu posjetu.

Grad Široki Brijeg

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO